reklama

Veľkonočná plnka z rožkov

Pridal/a Dzeny dňa 29. 03. 2020 - 19:10 - Recepty Dzeny
Veľkonočná plnka z rožkov, Iné recepty, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Niekto to volá aj veľkonočná východniarska plnka. 

Ingrediencie
5 kusov rožky
4 kusov vajce
2 polievkové lyžice polohrubá múka
2 decilitre voda
250 gramov údené mäso
1 kus klobása
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
  zväzok žihľava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Staršie rožky pokrájame na tenké plátky. Pokrájané rožky vložíme do misy, zalejeme vlažnou vodou alebo mliekom, pridáme 4 vajcia, poriadne zamiešame a necháme postáť 20 min. 

Údené a klobásu pokrájame na malé kúsky. 

V dvoch PL polohrubej múky zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny. 

Keď sú rožky zmäknuté, pridáme múku, mäso, klobásu, nasekanú žihľavu alebo petržlenovú vňať, pažítku a pod. 

Najlepšie sa plnka spojí, ak ju poriadne pomiešate rukou. 

Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme polohrubou alebo hrubou múkou, masu vložíme do formy a varechou utlačíme. 

Pečieme 35 minút na 180 stupňoch.

Doplňujúce poznámky

Žihľavu treba spariť. A pozor, žihľava pŕhli aj cez mikroténové vrecko, cez dve mikroténové vrecká sa to dá prežiť. Silikónové rukavice sú v poriadku, na tie si žihľava netrúfne:)  

Verzie receptu sú kadejaké, bez klobásy, s pórom, cibuľou, cesnakom... Je to taká luxusnejšia plnka do kuraťa bez kuraťa:))) 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama