Dzeny
Niekto to volá aj veľkonočná východniarska plnka.
5 | kusov | rožky |
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | decilitre | voda |
250 | gramov | údené mäso |
1 | kus | klobása |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
zväzok | žihľava |
Staršie rožky pokrájame na tenké plátky. Pokrájané rožky vložíme do misy, zalejeme vlažnou vodou alebo mliekom, pridáme 4 vajcia, poriadne zamiešame a necháme postáť 20 min.
Údené a klobásu pokrájame na malé kúsky.
V dvoch PL polohrubej múky zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny.
Keď sú rožky zmäknuté, pridáme múku, mäso, klobásu, nasekanú žihľavu alebo petržlenovú vňať, pažítku a pod.
Najlepšie sa plnka spojí, ak ju poriadne pomiešate rukou.
Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme polohrubou alebo hrubou múkou, masu vložíme do formy a varechou utlačíme.
Pečieme 35 minút na 180 stupňoch.
Žihľavu treba spariť. A pozor, žihľava pŕhli aj cez mikroténové vrecko, cez dve mikroténové vrecká sa to dá prežiť. Silikónové rukavice sú v poriadku, na tie si žihľava netrúfne:)
Verzie receptu sú kadejaké, bez klobásy, s pórom, cibuľou, cesnakom... Je to taká luxusnejšia plnka do kuraťa bez kuraťa:)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.