Kari je označenie pokrmu pripomínajúce naše ragú. Základné suroviny nakrájané na kúsky, okorenené a dusené najčastejšie v omáčke z kokosového mlieka.
300 | gramov | treska |
1 | kus | tekvica maslová |
1 | kus | cibuľa |
200 | gramov | kokosové mlieko |
1 | kus | zázvor |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | rímska rasca | |
kurkuma | ||
koriander | ||
karí | ||
150 | millilitrov | voda |
1 | zväzok | vňať |
1 | polievková lyžica | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame na pásiky. Zázvor, kurkumu a cesnak nasekáme na jemno.
Na oleji orestujeme zázvor, kurkumu, pridáme rímsky kmín, koriander. Krátko opekáme a pridáme cibuľu, cesnak. Necháme zmäknúť a pridáme kocky tekvice. Dobre premiešame, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme asi 5 minút. Pridáme kokosové mlieko, vodu, soľ, dobre rozmiešame a dusíme 10 minút.
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Obalíme v kari korení prípadne v kurkume, pálivej paprike a pridáme do panvice. Zamiešame a necháme variť asi 5-6 minút.
Nakoniec zamiešame vňate (koriander, petržlenová vňať, cibuľové výhonky)
Podávame napríklad s ryžou
Ak nemáte k dispozícii všetky koreniny, snažte sa použiť hlavne rímsky kmín. Jedlo by malo byť mierne pikantné. Kľudne môžete nakoniec pridať čili papričku, prípadne výťažok z nej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.