reklama

Tekvica s treskou v kari omáčke

Pridal/a dasa_ dňa 03. 06. 2020 - 21:00 - Recepty dasa_
Tekvica s treskou v kari omáčke, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Kari je označenie pokrmu pripomínajúce naše ragú. Základné suroviny nakrájané na kúsky, okorenené a dusené najčastejšie v omáčke z kokosového mlieka.

Ingrediencie
300 gramov treska
1 kus tekvica maslová
1 kus cibuľa
200 gramov kokosové mlieko
1 kus zázvor
3 strúčiky cesnak
1 rímska rasca
  kurkuma
  koriander
  karí
150 millilitrov voda
1 zväzok vňať
1 polievková lyžica olej
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu nakrájame na pásiky. Zázvor, kurkumu a cesnak nasekáme na jemno.

Na oleji orestujeme zázvor, kurkumu, pridáme rímsky kmín, koriander. Krátko opekáme a pridáme cibuľu, cesnak. Necháme zmäknúť a pridáme kocky tekvice. Dobre premiešame, podlejeme  trochou vody a prikryté dusíme asi 5 minút. Pridáme kokosové mlieko, vodu, soľ,  dobre rozmiešame a dusíme 10 minút.

Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Obalíme v kari korení prípadne v kurkume, pálivej paprike a pridáme do panvice. Zamiešame a necháme variť asi 5-6 minút.

Nakoniec zamiešame vňate (koriander, petržlenová vňať, cibuľové výhonky)

Podávame napríklad s ryžou

Doplňujúce poznámky

Ak nemáte k dispozícii všetky koreniny, snažte sa použiť hlavne rímsky kmín. Jedlo by malo byť mierne pikantné. Kľudne môžete nakoniec pridať čili papričku, prípadne výťažok z nej.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama