reklama

Prečo sme stále so sebou nespokojné?

Pridal/a balalajka dňa 12. 06. 2020 - 10:12

reklama

Boh stvoril muža a povedal: "Je krásny."

Potom stvoril ženu a povedal: : "Šak sa namaľuje."

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Takýto vtip mi dnes vyhodil FB u kamaráta. Ja neviem, čím to je, ale je tam kus pravdy.

Koľkokrát ste počuli muža vravieť - " Mal by som mať menšie brucho. Pevnejší zadok by sa mi páčil. Moje nohy sú dosť krivé. Aj ten hrudník by bolo načím poposilňovať. Hmmm - aký som šedivý, niekto by na to mohol niečo vymyslieť. Mám krivý nos. A ešte aj veľký - kričí mi z tváre. A tie vrásky. A tá už povädnutá koža." No ja ani raz. A nejak ani nepoznám chlapa, ktorý by sa sebakriticky postavil pred zrkadlo a mučil sa pred zrkadlom s nejakými predstavami o tom, čo je a čo nie je ideálne.

Občas mám pocit, že nie to my ženy sme príliš sebakritické, ale že chlapom chýba nejaký feedback pri pohľade na seba.

Ktovie čím to je. Je to DNA? Je to výchova? Má to niečo s prefrontálnym lalokom či hormonálnym systémom?

Netuším. Len viem, že toto berieme na seba tuším ako dedičný hriech - z generácie na generáciu. Od Evy k Eve.

Nuž čo - šak sa domaľujeme. Veľký úsmev

 


reklama

reklama

annie, Pi, 12. 06. 2020 - 11:55

Domaľujeme ako domaľujeme, mne to už ani veľmi nepomáha Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Pi, 12. 06. 2020 - 12:48

Úsmev Ďalšia s prehnanou sebakritikou. Veľký úsmev Proste žena.

majas, Pi, 12. 06. 2020 - 12:40

Niečo na tom bude, mám doma živý príklad, 2 devy, nebudem opisovať čo všetko by bolo k vylepšeniu a jedného "som najkrajší". Normálne niekedy neviem, či je to len zásterka, že ked´si to povie, tak sa mu to skôr vrije ako také cvičenie, či to podvedome vážne si myslí a je to proste v génoch, určite nie mojich.Chichocem sa Každopádne mám pocit, že extroverti s tým majú menší problém ako my introverti, čo vy na túto teóriu?

balalajka, Pi, 12. 06. 2020 - 12:55

Ja neviem, ja to nechápem. Si zober - my ženy sme spravili problém zo všetkého tuším. Len taká hlava - malé uši, veľké uši, ok - odstávajúce (brutálne) uši riešia asi aj chlapi, blízko oči? (dáme bodku do kútikov bielou ceruzkou), obočie - vytrháme, domaľujeme, premaľujeme, nafarbíme, celá veda o tom, ako zakryť nedostatky pleti, ako namaľovať sa tak, aby mala väčšie oči, výraznejšie lícne kosti, menej vystupujúcu bradu, väčšie pery, užšiu tvár, širšiu tvár - no proste všetko opravujeme. Ale fakt že všetko. A keď nedáš tonu make upu - áááá to tá natural čo chodí, čo? tá čo sa nemaľuje! (jako ja to beriem OK, ale niektoré jak nadávku to vedia z huby vypustiť Veľký úsmev). Taká push up, hentaká bardotka, kostice, vypchávky, minimalizéry.

A chlap podíde k zrkadlu - a všetky tie chyby sa rozplynú. Pohoda

majas, Pi, 12. 06. 2020 - 13:05

Hm, tak to ja svoje okolie trápim dokonale, bez všetkého čo píšeš, ale tak ak by aj také zaznelo , len si poviem ich problém. 

balalajka, Pi, 12. 06. 2020 - 12:56

Inak - ťažko posúdiť tú tvoju otázku. Rozhodne niečo na tom bude.

dan-cula, Pi, 12. 06. 2020 - 15:19

úprimne?

od kedy mi jeden pán povedal,že ak ťa niekto chce tak najradšej hned ráno-s otlačeným vankúšom na líci,strapatú..a ešte-žena je preto nespokojná -lebo nie pre seba ale aby jej iné ženy závideli.(a chytilo to asi aj mužov..čo budú horší?)

a tieto ženské serepetičky som nikdy neriešila a teraz už vôbec nie!

kozmetika -je len špirála,1parfem a nivea.

rôzne korzerty,vysoké opätky,podprsenky také -onaké..nič!

našťastie v robote sa obliekame všetky rovnako-fasujeme..takže neriešim.

ale turistické a bikové oblečenie áno..

neznášam akékolvek nakupovanie-vyhovuje mi,že objednám a príde mi to domov.

jedine čo mám rada v meste, je prehrńať sa v knihkupectvách a potom dať si dobrú kávu..

balalajka, Ut, 16. 06. 2020 - 08:26

Ja som práve zistila, že ma to čím ďalej viac baví. V puberte som bola rifle, ocová košeľa, bagandže. Mamu išlo poraziť. A čím ďalej, tým mám väčšiu radosť z toho čančania sa. Hambím sa

Oooo bikové oblečenie - našla som spriaznenú dušu Úsmev - najnovšie som objavila suit - dress a gate dokopy. Vysoko odporúčam Áno.

dasa_, So, 13. 06. 2020 - 08:54

no to je jasné, stále potrebujeme byť uisťované o tom, že sme naj ÚsmevÚsmev

Pretože za každým povzdychom je aj očakávanie, že niekto povie - ale neblbni, to som si nikdy nevšimol, to vôbec nie je pravda, máš ten naujúžasnejší ksichtík, makeup, zadok..... Si tá najkrajšia.

balalajka, Ut, 16. 06. 2020 - 08:28

Úsmev

Ako klamala by som, keby poviem, že len a len sebe sa chcem páčiť. Však áno - sebe. Z toho mám úplne skvelý pocit. A keď vidím, že aj iní pochvália, tak je ten pocit ešte umocnený.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama