Kamila
Recept s fotopostupom na výborný jahodový zákusok s korpusom bez múky
Korpus: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
200 | gramov | mak |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
1 | kus | jahodový džem |
1 | balík | červené želé |
Korpus: Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme žĺtky. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 185°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Smotanová náplň: Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru, ak chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh.
Plnenie: Vychladený korpus potrieme džemom. Naň rozotrieme tvarohovú náplň. Jahody umyjeme, zbavíme zelenej časti a prerežeme napoly. Rovnomerne ich rozložíme na tvarohovú náplň reznou stranou hore a vtlačíme ich zľahka do náplne.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Želé: Pripravíme si želé podľa návodu na obale. Cukru som dala o dosť menej a ak máte doma citrón, pridajte 1 čajový lyžičku, ja som do vody pridala zvyšný prepasírovaný džem. Vlažným želé zalejeme jahody a dáme ešte na pár hodín do chladničky, ideálne cez noc.
S jahodami som robila, len časť celého korpusu, lebo dcéra ich nemôže, ale dávkovanie by vám malo vyjsť na celý veľký plech.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.