dasa_
Verzia slovenskej klasiky určite sa u nás nájde len málokto, kto sa s ešte nestretol so zapekanými kuracími prsiami s broskyňou a syrom
2 | kusov | kuracie prsia |
5 | kusov | broskyňa |
1 | kus | mozzarella |
1 | kus | citrón |
1 | polievková lyžica | med |
4 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté korenie |
trocha | tymian | |
trocha | bazalka | |
trocha | oregano |
V miske zmiešame šťavu z jedného citróna, med, 3PL oleja, trochu soli a mletého čierneho korenia. Pridáme na jemno nasekané vňate a zamiešame.
Zrelé broskyne umyjeme a nakrájame na kocky. Ideálne je, ak sú broskyne už mierne prezreté. Môžeme použiť aj viac druhov. Zamiešame a odložíme na chvíľu do chladu.
Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Panvicu dobre rozohrejeme, vlejeme lyžicu oleja. Olej musí tzv. vlnkovať. Vložíme prsia a opekáme na oboch stranách jemne do hneda. Preložíme na tanier a necháme pár minút vychladnúť. Potom pokrájame na menšie kúsky.
Mozzarellu natrháme na menšie kúsky, pridáme k broskyniam. Naservírujem na tanier a na vrch pridáme pokrájané prsia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.