reklama

Kefírový koláč s tvarohom a drobným ovocím

Pridal/a dasa_ dňa 02. 08. 2020 - 08:35 - Recepty dasa_
Kefírový koláč s tvarohom a drobným ovocím, Koláče, recept, dasa_

dasa_


reklama

Keď dozrievajú naraz ríbezle, maliny aj čučoriedky, hodí sa každý recept na koláč. Napríklad aj z kefírového mlieka.

Ingrediencie
Cesto:
370 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
3 kusov vajce
200 gramov kryštálový cukor
225 millilitrov olej
300 millilitrov kefír
Náplň:
500 gramov jemný tvaroh
200 gramov kyslá smotana
3 polievkové lyžice Zlatý klas
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice práškový cukor
300 gramov drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Recept na plech veľkosti cca 27x38 cm. 

Trúbu rozohrejeme na cca 180 stupňov. Ovocie očistíme, umyjeme a osušíme. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami, cukrom a zlatým klasom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosiatym kakaom

Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne prilievame olej a prešľahávame. Potom prilejeme kefír a dobre premiešame. Nakoniec pridáme po častiach zmes múky a dobre premiešame.

Na plech dáme papier na pečenie. Rovnomerne nanesieme cca 2/3 tmavého cesta. Rozotrieme. Opatrne pomocou lyžice navrstvíme tvaroh po celej ploche. Nevadí, keď sa miestami premieša s hnedým cestom. Posypeme ovocím, nebojíme sa dať veľa. Nakoniec pomocou lyžice nanesieme zvyšok hnedého cesta. Snažíme sa rovnomerne po celom povrchu tenkú vrstvičku.

Vložíme do rúry a pečieme. Po cca 20-25 minútach skontrolujeme. Ak treba, pridáme ďalších 5 minút, prípadne podľa skúseností s vašou rúrou.
Koláč je lepšie krájať úplne studený, aby tvarohový stred mohol stuhnúť.

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama