reklama

Nepečená čučoriedková torta

Pridal/a Kamila dňa 10. 09. 2020 - 14:27 - Recepty Kamila
Nepečená čučoriedková torta, Nepečené zákusky, recept, Kamila

Kamila


reklama

Kvalitný čučoriedkový džem aj čučoriedkový kompót, majú u mňa skvelé využitie pri (ne)pečení. Oba môžeme nahradiť čerstvými alebo mrazenými čučoriedkami, ktoré krátko povaríme.

Ingrediencie
Korpus:
200 gramov maslové sušienky
60 gramov maslo
Plnka:
500 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 millilitrov kyslá smotana
2 balíky vanilkový cukor
1 kus čučoriedkový džem
6 plátky želatína
Želé:
1 kus čučoriedkový kompót
6 plátky želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Sušienky, ja som použila bezlepkové piškóty rozmixujeme alebo zomelieme, zalejeme roztopeným maslom, premiešame  a utlačíme pohárom  v okrúhlej forme (priemer cca 24cm) a dáme stuhnú do chladničky.

Smotanová náplň:

Mascarpone spolu so smotanou na šľahanie a vanilkovým  cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčka, pokračujeme na vysokých, končíme opäť na nižších, pozor na prešľahanie. 

Cca polovicu tejto hmoty rozotrieme na korpus a dáme do chladničky. Hmota je hustá, netreba ju zahusťovať. Môžeme ju duchutiť 1 PL citronovej šťavy.

Smotanovo čučoriedková náplň

K zvyšnej smotanovej hmote primiešame kyslú smotanu a čučoriedkovy džem. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale (plátky namočíme v troche vody na cca 10  minút, krátko zohrejeme do rozpustenia) , pridáme k nej 3 PL ovocno smotanovej náplne, dôkladne rozmiešame a primiešame k zvyšnej náplni.  

Ovocnú náplň rozotrieme na smotanovú náplň  a dáme stuhnúť do chladu aspoň na pár hodín. 

Ovocné želé:

 Plátky želatiny dáme napučať do trochy vody. Kompót krátko zohrejeme a v horúcom dôkladne rozmiešame napučané plátky želatiny, bez vody. Necháme čiastočne vychladnúť a vlažne nalejeme na ovocno smotanovú náplň. Dáme znova stuhnúť do chladničky.

Po stuhnutí nožíkom oddelíme tortu od bočného okraja formy.

 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama