reklama

Výborný jablkový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 19. 10. 2020 - 12:33 - Recepty Kamila
Výborný jablkový zákusok, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Po veľkom úspechu nepečeného jablkového krémeša, pokračujem už tretiu nedeľu v jeho obmenách. Toto je verzia s klasickou piškótou a pudingovým krémom s kyslou smotanou. Úsmev

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice trstinový cukor
6 polievkové lyžice bezlepková múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Jablková náplň:
1 kilogram jablko
1 balík vanilkový cukor
1 balík Zlatý klas
200 millilitrov voda
Pudingová náplň:
900 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
500 gramov kyslá smotana
50 gramov maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtky a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s  práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jablková hmota

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.

Pudingová náplň:

Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding.  Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame.

 Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.  Úsmev Necháme vychladnúť a aspoň na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme strúhanou čokoládou. 

Doplňujúce obrázky
Výborný jablkový zákusok, Zákusky, recept, Kamila, 1
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama