reklama

Tekvicový perník s hruškami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 11. 2020 - 10:47 - Recepty M.á.r.i.a
Tekvicový perník s hruškami, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Rýchly, obyčajný koláč, ktorému chuť hrušiek, perníkového korenia dodá ten správny šmrnc  Ak ho chcete dostať na vyššiu úroveň, stačí na tanieri pridať ku koláču šľahačku, smotanu alebo poliať slaným karamelom.

Ingrediencie
3 kusov vajce
150 gramov trstinový cukor
200 gramov tekvica
3 polievkové lyžice kakao
1 polievková lyžica slivkový lekvár
1 čajová lyžička perníkové korenie
1 čajová lyžička škorica
1⁄2 balík kypriaci prášok do perníka
4 kusov hruška
125 gramov maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tekvicu na jemno nastrúhame a necháme na sitku nech odkvapká prebytočná voda.

Maslo s cukrom dáme šľahať a postupne pridáme žĺtka.

Vyšľaháme do peny, pridáme korenia a dobre prešľaháme.

Kakao zamiešame do tekvice a striedavo s múkou zašľahávame do maslovej hmoty.

Na záver len zľahla vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Očistené hrušky prekrojíme na polovice a každú nakrájame do vejárika tak aby sa nerozpadli.

Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, naukladáme hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 st. Pečieme približne 30-40 min. záleží na rúre - odskúšame špilkou.

Piekla som na plechu 32 x 22 cm. Na väčší plech je treba z 5 vajíčok a k nim  prepočítať ostatné suroviny.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama