Rýchly, obyčajný koláč, ktorému chuť hrušiek, perníkového korenia dodá ten správny šmrnc Ak ho chcete dostať na vyššiu úroveň, stačí na tanieri pridať ku koláču šľahačku, smotanu alebo poliať slaným karamelom.
3 | kusov | vajce |
150 | gramov | trstinový cukor |
200 | gramov | tekvica |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | slivkový lekvár |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok do perníka |
4 | kusov | hruška |
125 | gramov | maslo |
Tekvicu na jemno nastrúhame a necháme na sitku nech odkvapká prebytočná voda.
Maslo s cukrom dáme šľahať a postupne pridáme žĺtka.
Vyšľaháme do peny, pridáme korenia a dobre prešľaháme.
Kakao zamiešame do tekvice a striedavo s múkou zašľahávame do maslovej hmoty.
Na záver len zľahla vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Očistené hrušky prekrojíme na polovice a každú nakrájame do vejárika tak aby sa nerozpadli.
Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, naukladáme hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 st. Pečieme približne 30-40 min. záleží na rúre - odskúšame špilkou.
Piekla som na plechu 32 x 22 cm. Na väčší plech je treba z 5 vajíčok a k nim prepočítať ostatné suroviny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.