reklama

Zapečený ružičkový kel

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 12. 2020 - 10:43 - Recepty M.á.r.i.a
Zapečený ružičkový kel, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Zelenina, ktorá je ešte stále v našich kuchyniach nedocenená ...

Ingrediencie
500 gramov ružičkový kel
80 gramov syr čedar
80 gramov syr gouda
200 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica maslo
1 polievková lyžica hladká múka
1 štipka soľ
  mleté čierne korenie
  muškátový oriešok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ružičkový kel očistíme - skrojíme trochu spodok a odstránime vrchné lístky. Kel oblanžírujeme, dáme si vrieť osolenú vodu a keď začne vrieť vložíme tam ružičky kelu, necháme revrieť 2-3 min. a hneď dáme do ľadovej vody. Precedíme, zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme kel a posypeme ho na jemno nastrúhanou goudom a na vrch nasypeme na hrubšie nastrúhaným čedarom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 10 min.

Smotanu si dáme zohriať, maslo s múkou si spracujeme na tzv francúzske maslo. Ked začne smotana vrieť vložíme maslo a miešame kým sa rozpustí. Podľa chuti osolíme, pridáme štipku mletého čierneho korenia a nastrúhaný muškátový oriešok. Na tanieri zapečený kel prelejeme smotanou.

Výborné samé ale aj ako príloha k mäsu. Podávať môžeme k tomu aj pekané zemiaky.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama