Zelenina, ktorá je ešte stále v našich kuchyniach nedocenená ...
500 | gramov | ružičkový kel |
80 | gramov | syr čedar |
80 | gramov | syr gouda |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
mleté čierne korenie | ||
muškátový oriešok |
Ružičkový kel očistíme - skrojíme trochu spodok a odstránime vrchné lístky. Kel oblanžírujeme, dáme si vrieť osolenú vodu a keď začne vrieť vložíme tam ružičky kelu, necháme revrieť 2-3 min. a hneď dáme do ľadovej vody. Precedíme, zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme kel a posypeme ho na jemno nastrúhanou goudom a na vrch nasypeme na hrubšie nastrúhaným čedarom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 10 min.
Smotanu si dáme zohriať, maslo s múkou si spracujeme na tzv francúzske maslo. Ked začne smotana vrieť vložíme maslo a miešame kým sa rozpustí. Podľa chuti osolíme, pridáme štipku mletého čierneho korenia a nastrúhaný muškátový oriešok. Na tanieri zapečený kel prelejeme smotanou.
Výborné samé ale aj ako príloha k mäsu. Podávať môžeme k tomu aj pekané zemiaky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.