reklama

Ovocná hrnčeková bublanina

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 21. 01. 2021 - 21:40 - Recepty Frommykitchendotcom
Ovocná hrnčeková bublanina, Koláče, recept, Frommykitchendotcom

reklama

Šťavnatá a plná ovocia. Po všetkých sviatočných koláčoch sa nám žiadalo niečo iné. Túto bublaninu robíme už roky a recept nikdy nesklamal. Ja ju robím s poriadnou dávkou ovocia a veru nezaostáva ani mrvenička.

Ingrediencie
3 hrnčeky polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
1 hrnček kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
3⁄4 kus Palmarin
3 kusov vajce
1 hrnček mlieko
  trocha ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor , vanilínový cukor a palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňmi spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu ako mrveničku. Do zvyšku pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech ( veľký).

Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich teda poriadne ☺️ Dáme piecť do predhriatej rúry na 190C.

Asi tak polupečené vyberieme a posypeme jemnou mrveničkou čo sme ostavili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme. My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom pripravím viac

Mrvenička: 6 pl polohrubá múka 4 pl kryštálový cukor 2 pl práškový cukor Maslo asi 40-50 g K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.

Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama