Rýchy obed a priznám sa keď nevládzete tak si treba pomôcť aby bolo čo najmenej roboty , nezvyknem to robiť často ale keď sa nedá a hlad vás kvári .... bravčové rezančeky mi kúpili už nakrájané a špecle ako príloha sa k tomu hodili ( tiež bez roboty len vyvariť).
400 | gramov | bravčové mäso |
1 | kus | pór |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | plátok | maslo |
Ak si kúpime mäsko v kuse nakrjame si ho na rezančeky, zasypeme múkou a dobre premiešame. Bielu časť z póru si nakrájame na kolieska. Zohrejeme si olej a orestujeme pór, pridáme mäsko a prudko orestujeme. Keď je mäsko opečené osolíme ho, okoreníme a zalejeme teplou vodou. Dusíme do mäkka ak je potrebné podlejeme. Múka na mäsku nám zahustí omáčku ako aj pór, ktorý sa stihne rozvariť. Na záver pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dochutíme ešte soľou. Môžeme nastrúhať trochu mušátového orieška.
Zelenú časť póru si nakrájame na priližne rovnako dlhé kusy, chvíľku ich blanžírujeme, necháme odkapkať a prudko orestujeme na troche masla.
Podávala som so špeclami, tie boli kúpené len chvíľku vyvarť. To čierne na vrchu je cyperská čierna soľ, tak ak použijete menej soliť jedlo .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.