reklama

Bravčové rezančeky s pórom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 02. 2021 - 18:10 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčové rezančeky s pórom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Rýchy obed a priznám sa keď nevládzete tak si treba pomôcť aby bolo čo najmenej roboty Hambím sa, nezvyknem to robiť často ale keď sa nedá a hlad vás kvári .... bravčové rezančeky mi kúpili už nakrájané a špecle ako príloha sa k tomu hodili ( tiež bez roboty len vyvariť).

Ingrediencie
400 gramov bravčové mäso
1 kus pór
3 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička soľ
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 polievková lyžica hladká múka
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ak si kúpime mäsko v kuse nakrjame si ho na rezančeky, zasypeme múkou a dobre premiešame. Bielu časť z póru si nakrájame na kolieska. Zohrejeme si olej a orestujeme pór, pridáme mäsko a prudko orestujeme. Keď je mäsko opečené osolíme ho, okoreníme a zalejeme teplou vodou. Dusíme do mäkka ak je potrebné podlejeme. Múka na mäsku nám zahustí omáčku ako aj pór, ktorý sa stihne rozvariť. Na záver pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dochutíme ešte soľou. Môžeme nastrúhať trochu mušátového orieška.

Zelenú časť póru si nakrájame na priližne rovnako dlhé kusy, chvíľku ich blanžírujeme, necháme odkapkať a prudko orestujeme na troche masla.

Podávala som so špeclami, tie boli kúpené len chvíľku vyvarť. To čierne na vrchu je cyperská čierna soľ, tak ak použijete menej soliť jedlo .

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama