reklama

Kuracie stehná s pomarančom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 02. 2021 - 10:36 - Recepty M.á.r.i.a
Kuracie stehná s pomarančom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Kombináciu ovocia a mäsa nie každý má rád ale hydinové mäso to znesie a dodá mu príjemnú chuť...

Ingrediencie
4 kusov kuracie stehná
2 kusov pomaranč
1 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
1⁄2 čajová lyžička nastrúhaný zázvor
3 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice med
1 polievková lyžica sójová omáčka
2 strúčiky cesnak
2 plátky maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kurace stehná zbavím kože a vykostím spodnú časť (v nožičke nechám). Z jedného pomaranča si odkrojíme 4 pekné kolieska a zo zostatku vyžmýkame šťavu + druhý pomaranč. Cesnak pretlačíme. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem masla, dobre spolu vymiešame a dáme do nej stehná. Dobre ich obalíme v marináde a necháme pár hodín odležať - ideálne je cez noc. Stehná naukladanáme do v hodnej misky a pridáme aj marinádu. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 185 st. a pečieme za občastného poliatia približne 40 min. Potom odstránime alobal, tepotu rúry zvýšime na 200 st. . Na každé stehno dáme kocku masla (pláty si rozdelíme na 4) a koliesko pomaranča. Necháme zapiecť 10 - 15 min. 

Podávame s ryžou alebo aj so zemiakovým, batátovým pyré.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama