reklama

Smotanový podlesník

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 02. 2021 - 14:23 - Recepty M.á.r.i.a
Smotanový podlesník, Slané, recept, M.á.r.i.a

reklama

Taká slovenská pizza Úsmevale to cesto so smotanou je "nebíčko v papuľke".

Ingrediencie
400 gramov špaldová múka celozrnná hladká
200 millilitrov mlieko
21 gramov droždie
1 kus uvarený zemiak
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
1 polievková lyžica bravčová masť
300 gramov kyslá smotana
2 kusov cibuľa červená
100 gramov slanina prerastená
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V troche mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, osolíme, dáme vajíčko a nastrúhame uvarený (studený) zemiak, kopcovitú lyžicu bravčovej masti. Pridáme kvások a zvyšné mlieko, vypracujeme pružné cesto. Prikryjeme a necháme 45 min. kysnúť. Po vykysnutí premiesime cesto a rozdelíme na dve časti a vypracujeme bochníky ktoré vytvarujeme do kruhu - môžeme cesto aj roztlačiť na väčší plech. Kyslú smotanu trochu osolíme, okoreníme a natrieme na kruhy, naukladáme na jemno narájanú červenú cibuľu a slaninu. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. a pečieme 20 min.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod, 5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama