Syrové hrudky, vajcové hrudky, tvarohové hrudky... Recepty sú rôzne, ponúkam kombináciu smotany a vajíčok .
1 | liter | mlieko plnotučné |
400 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | štipka | chilli korenie |
Mlieko si dám do väčšieho hrnca zohrievať, pridám soľ, kurkumu, domácu vegetu.
Smotanu dobre rozmiešam s vajíčkami a pridám ju keď začne mlieko vrieť.
Za stáleho miešania privediem do varu a varíme 5 min. Potom precedím cez utierku, husté sitko a nechám odtiecť.
Nechám uležať pár hodím a môžeme si pochutnať. Stačí dobrý domáci chlebík s maslom.
Hrudku môžeme dochutiť podľa sena napr. len soľou, mletým čiernym korením, parikou ale výborný je aj s trochou medu a sekanými orechami.
Srvtku, ktorá mi ostane po scedení používam na polievku nar. zemiakovú, z fazulových luskov ale aj na zamiesenie chlebíka. U m§ňa sa nič nevyhadzuje, nevylieva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.