reklama

Zemiakové pagáče

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 09. 04. 2021 - 11:28 - Recepty M.á.r.i.a
Zemiakové pagáče, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Málo kedy dávam do kysnutého cesta smotanu, majonézu ale vyskúšala som ...vznikli výborné nadýchané, krehké pagáče.

Ingrediencie
750 gramov hladká múka
200 millilitrov mlieko
1 kus vajce
350 gramov zemiak
300 millilitrov kyslá smotana
2 čajové lyžičky soľ
1 čajová lyžička cukor
2 1⁄2 polievkové lyžice bravčová masť
42 gramov droždie
Dokončenie:
1 kus vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladúť, olúpeme a nastrúhame na jemno. Do vlažného mlieka dáme cukor, nadrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, vajíčko, 1 1/2  Pl masti, smotanu, nastrúhané zemiaky a vykysnutý kvások. Zarobíme pružné, hladké cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť 45 min.. Vykysnuté cesto rozváľkam na obĺžnik, potriem rozustenou (nie teplou) masťou a poskladáme ako obálku. Prikryjeme a necháme kysnúť 25 min.. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, povrch narežeme na mriešku a vykrojíme pagáče. Kladieme na plech s papierom, potrieme rozšľahaným trochu osoleným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rry na 190 ° priblžne 20 min..

Ja som si cesto rozdelila na polovicu a jednu časť potretú masťou som posypala nasekaným medvedím cesnakom.

Doplňujúce obrázky
Zemiakové pagáče, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 1
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama