reklama

Domáca granola so zázvorom a korením

Pridal/a balalajka dňa 21. 04. 2021 - 06:52 - Recepty balalajka
Domáca granola so zázvorom a korením, Zdravé recepty, recept, balalajka

balalajka


reklama

Prudko návyková, rýchly zaháňač vlčieho hladu a skvelá zásoba energie na deň či počas neho. Či si urobíte granolu z klasických vločiek alebo bezlepkových, je na vás. Fungujú obe. Tajomstvo je v pikantných chutiach spojených na plechu a chrumkavosti kokosu. U nás som ju začala robiť pre seba. A pridal sa na počudovanie starší syn, ktorý teda vločky nemusí.

Ingrediencie
75 gramov med
75 gramov melasa
55 gramov kokosový olej
1 polievková lyžica mleté korenie
2 polievkové lyžice zázvor
250 gramov ovsené vločky
60 gramov semienka tekvicové
60 gramov semienka slnečnicové
60 gramov kokosové lupienky
1 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do hrnčeka dáme zohrievať na mierny plameň:

  • 75gr medu
  • 75gr melasy
  • 55gr kokosového oleja
  • 1 polievková lyžička mletého korenia - ja dávam 3 druhy (ružové, biele a čierne) - podstatné je, aby bolo čerstvo namleté, aby sa chuť a vôňa správne rozvinula

Kým sa zmes za občasného miešania spája a prehrieva, nastrúhame si čerstvý zázvor - cca 2 polievkové lyžice a pridáme do teplej zmesi.

V miske poriadne premiešame:

  • 250gr vločiek (bezlepkové alebo klasické je na Vás, ktoré uprednostníte)
  • 60gr tekvicoých semienok
  • 60gr slnečnicových semienok
  • 60gr kokosových čipsov
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice škorice

Prelejeme medovou teplou zmesou a poriadne premiešame.

Dáme piecť na plechu na papieri poriadne porozťahované do teplovzdušnej rúry na 130 stupňov.

No a teraz 2 cesty:

Tí, čo ľúbia kúsky granoly loviť z fľaše ju nechajú tak piecť 35 minút.

Tí, čo si ju radšej sypú a veľké kusy rozbíjajú lyžicou, ju nechajú piecť 45minút a každých 15 minút poriadne premiešajú.

Von vám víde niečo ešte lepkavé. Po vychladnutí medovo - melasový "karamel" stvrdne okolo masy a vytvorí chrumkavú dobrotu.

Fantastická vec s jogurtom, alebo mliekom na raňajky či olovrant.

Doplňujúce poznámky

Skladujeme v uzavretej nádobe. Odskúšané mám týždeň. Viac sa nedožila, lebo sa zjedla.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, St, 21. 04. 2021 - 18:08

Tak toto je ozaj veľmi zaujímavá kombinácia chutí aj by som povedala, že celkom odvážna. Áno

balalajka, Št, 22. 04. 2021 - 06:10

Keby autor nemal michelinskú hviezdu, neskúšam. Ale fascinuje ma (aj) svojimi receptmi na IG už dlho, tak som objednala knihu. A ešte máme zapekanú kašu pripravenú. Inak, on obilninové kaše a granoly a spol robí zásadne bezlepkové. Nie lebo má "problém", ale proste došiel na to, že mu to viac vyhovuje Úsmev.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama