Inšpirovali ma tu príspevky o používaní tofu, ja občas po ňom siahnem, recept je viac menej taký vlastný výmysel a kombinácia ale vždy je to chutné, jedlé.
1⁄2 | kus | tofu |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | cibuľa červená |
1 | kus | mrkva |
4 | kusov | šampiňóny |
1⁄2 | hrnček | kukurica |
3 | trochy | cesnak |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | čajová lyžička | zázvor čerstvý |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
2 | polievkové lyžice | olej |
Najprv si nakrájam tofu na plátky a potom na hranolky. pridám k nemu sójovú omáčku, dobre premiešam a nechám postáť kým si nachystám statné suroviny, Cibuľu anakrájam na pásiky, cesnak na plátky, mrkvu čistím na škrabkou nakrájam na tenké plátky, šampioňóny očistím a nakrájam na plátky.
Na oleji si naprv rozvoniam kurkumu a pridám nastrúhaný zázvor. Pridám cibuľu s cesnakom, chvíľku restujem do sklovita - pozor aby cesnak nezhnedol. Pridám šampiňóny a osolím aby pustili šťavu, potom mrkvu a kukuricu a chvíľku podusím. Na záver dám marinované tofu a nechám dobre prehrať. Nedusím dlho aby zeleninka ostala chrumkavá. Kto chce záver môže pridať plátok masla a dochutiť podľa potreby soľou, korením poprípade pridať sójovú omáčku a chlli lupienky.
Podávala som s ryžou ale tá sa dá vymeniť za ryžu natural alebo čiernu ryžu. D sa to konzumovať aj len s listovým šalátom a výborné je urobiť si balíčky - zabaliť do listov čínskej kapusty a k tomu teriyaki omáčku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.