reklama

Tofu so zeleninou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 28. 04. 2021 - 14:11 - Recepty M.á.r.i.a
Tofu so zeleninou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Inšpirovali ma tu príspevky o používaní tofu, ja občas po ňom siahnem, recept je viac menej taký vlastný výmysel a kombinácia ale vždy je to chutné, jedlé.

Ingrediencie
1⁄2 kus tofu
1 kus cibuľa
1 kus cibuľa červená
1 kus mrkva
4 kusov šampiňóny
1⁄2 hrnček kukurica
3 trochy cesnak
3 polievkové lyžice sójová omáčka
1⁄2 čajová lyžička kurkuma
1 čajová lyžička zázvor čerstvý
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si nakrájam tofu na plátky a potom na hranolky. pridám k nemu sójovú omáčku, dobre premiešam a nechám postáť kým si nachystám statné suroviny, Cibuľu anakrájam na pásiky, cesnak na plátky, mrkvu čistím na škrabkou nakrájam na tenké plátky, šampioňóny očistím a nakrájam na plátky. 

Na oleji si naprv rozvoniam kurkumu a pridám nastrúhaný zázvor. Pridám cibuľu s cesnakom, chvíľku restujem do sklovita - pozor aby cesnak nezhnedol. Pridám šampiňóny a osolím aby pustili šťavu, potom mrkvu a kukuricu a chvíľku podusím. Na záver dám marinované tofu a nechám dobre prehrať. Nedusím dlho aby zeleninka ostala chrumkavá. Kto chce záver môže pridať plátok masla a dochutiť podľa potreby soľou, korením poprípade pridať sójovú omáčku a chlli lupienky.

Podávala som s ryžou ale tá sa dá vymeniť za ryžu natural alebo čiernu ryžu. D sa to konzumovať aj len s listovým šalátom a výborné je urobiť si balíčky - zabaliť do listov čínskej kapusty a k tomu teriyaki omáčku.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama