Kamila | Karí s karfiolom a cícerom
Ďalší z mojich zeleninových receptov na ceste za zdravím. Výsledok bol celkom chutný.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
1 | plechovka | cícer |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
1⁄2 | čajová lyžička | garam masala |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
200 | gramov | paradajkové pyré |
Taká zrýchlená verzia aj s polotovarmi. Varila som rodine karfilovú polievku, zostala mi polovica obvareného karfiolu.
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme všetko rascu a korenie garam masala a asi minútu zohrejeme. Pridáme prepasírovaný cesnak, krátko opečieme a po chvíľke plechovku s cícerom. Ak je bez tekutiny môžeme podliať cca 100 ml vody. Cca 10 minút dusíme či opekáme či čo.
Pridáme na menšie kúsky naporciovaný krátko predvarený karfiol, paradajkové pyré. (To môžeme nahradiť lúpanými paradajkami, zbavenými semienok, nakrájanými na menšie kúsky).
Osolíme podľa chutí, pridáme kurkumu (môžeme ju dať aj na začiatku k ostatnému koreniu) a za občasného miešania varíme, kým to neprehlásime za hotové .... Cícer by mal byť mäkký.
K takýmto receptom sa zvykne pridávať kokosové mlieko a podávať napríklad s ryžou, mne to stačilo aj bez jedného, aj druhého.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.