Nastal čas marhúľ a tak neodmysliteľne k letu patria marhuľové knedle, trochu netradičný recept na tvarohové cesto a nemusia byť vždy len posypané, ja som si urobila z marhúľ aj rozvar.
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | žĺtok |
160 | gramov | hrubá múka |
250 | gramov | toastový chlieb |
500 | gramov | tvaroh |
1 | štipka | soľ |
marhule | ||
Omáčka: | ||
5 | kusov | marhule |
50 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | plátok | maslo |
1 | deciliter | voda |
1 | kus | badián |
5 | kusov | mäta |
Toustový chlieb orežeme od kôrky a rozmixujeme. Spojíme s ostatnými surovinami, vypracujeme hladké cesto a necháme ho 20 min. odpočinúť. Potom v ňom obaľujeme marhule alebo aj iné ovocie a varíme vo vriacej vode 6 - 8 min.
Omáčka - marhule si nakrájam na menšie kusy, zasypem cukrom, pridám citrónovú šťavu, vodu, hviezdičku badiánu a lístky mäty. Necháme rozvariť do mäkka, vyberiem mätu a badián.
Rozmixujeme do hladka a vmiešame ešte do horúceho maslo. Sladkosť si urobíme podľa seba ale ani netreba ak tanier ozdobíte trochu cukrom.
Na tanier dáme omáčku, knedľu, ozdobíme cukrom a kôpkou kyslej hustej smotany....výborný je aj kopček smotanovej zmrzliny. Dobrú chuť
Kami to je,, aj hrče za ušami sa od dbroty robia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To musí byť dobrota