reklama

Makový koláč s ovocím a želatínou

Pridal/a melisa dňa 14. 07. 2021 - 20:06 - Recepty melisa
Makový koláč s ovocím a želatínou, Koláče, recept, melisa

reklama

Výborný koláčikÚsmev

Ingrediencie
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček cukor krupica
3 kusov vajce
1 hrnček mlieko
1 kus vanilkový cukor
1 hrnček olej
1 kus prášok do pečiva
1 hrnček celý mak
500 gramov broskyňa
Poleva:
750 millilitrov voda
2 balíky pomarančová šumienka
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 kusov Zlatý klas
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 šálka/hrnček = 250 ml

Cesto: vajcia vyšľaháme elektrickým šľahačom s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, striedavo pridáme olej, vlažné mlieko, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a celý nemletý mak. Na povrch uložíme očistené a na malé kúsky pokrájané čerstvé broskyne alebo iné ovocie. Môže byť aj kompót.

Upečieme na hlbokom plechu, ktorý sme vymastli a pomúčili. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C  35 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

Poleva: do polovice vody pridáme šumienky, cukor a miešame až do rozpustenia. V zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho šumienkového základu a uvaríme do zhustnutia.

Po uvarení občas premiešame a vlažnú polevu nalejeme na povrch koláča. Necháme stuhnúť a pokrájame.

Dobrú chuť!

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama