Výborný koláčik
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor krupica |
3 | kusov | vajce |
1 | hrnček | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | hrnček | olej |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | hrnček | celý mak |
500 | gramov | broskyňa |
Poleva: | ||
750 | millilitrov | voda |
2 | balíky | pomarančová šumienka |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusov | Zlatý klas |
1 šálka/hrnček = 250 ml
Cesto: vajcia vyšľaháme elektrickým šľahačom s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, striedavo pridáme olej, vlažné mlieko, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a celý nemletý mak. Na povrch uložíme očistené a na malé kúsky pokrájané čerstvé broskyne alebo iné ovocie. Môže byť aj kompót.
Upečieme na hlbokom plechu, ktorý sme vymastli a pomúčili. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 35 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.
Poleva: do polovice vody pridáme šumienky, cukor a miešame až do rozpustenia. V zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho šumienkového základu a uvaríme do zhustnutia.
Po uvarení občas premiešame a vlažnú polevu nalejeme na povrch koláča. Necháme stuhnúť a pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.