Kamila
Recept s fotopostupom na tradičný makový koláč lenivá žena vo vytunovanej verzii s pudingom, ríbezľami a kyslou smotanou.
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mak |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
Puding: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | ríbezle |
hrnček = 330 ml
Puding: Uvaríme puding, mlieko cukor a zlatý klas, miešame do zhustnutia.
Korpus: Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech.
Na cesto ukladáme po lyžiciach puding a naň umyté a odstopkované ríbezle.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Na ešte teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom, pekne vyplní "krátery", ktoré ostanú na miestach s pudingom. Môžete použiť aj viac smotany.
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.