reklama

Rebarborový džem

Pridal/a Jessika dňa 23. 07. 2021 - 15:47 - Recepty Jessika
Rebarborový džem , Zaváranie, recept, Jessika

reklama

Urodila sa mi rebarbora. Netradične  som z nej uvarila  džem. 

Ingrediencie
2 kilogramov rebarbora
1 kus citrón
700 gramov cukor
2 balíky Gelfix Super 3:1
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rebarboru  očistíme   nakrájame na drobné kúsky,  dáme do hrnca a zasypeme ju cukrom (asi 200g). Nechame tak odpočinúť do druhého dňa. Rebarbora pusti šťavu.  Potom varíme samotný džem.  Do kastrola dáme polovicu rebarbory, vytlačíme stavu z pol citróna  a varíme cca 10 min. Gelfix zmiešame s polovicou ostatného cukru a vmiešame ho do posledných 5 min.varenia. Uvarený džem  plníme do pohárikov  a obrátené hore dnom nechame vychladnúť 

 Veľmi sa na džemik  teším 

Postup opakujeme  kým máme  suroviny

 

 

Výnos
5 Pohár
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama