Urodila sa mi rebarbora. Netradične som z nej uvarila džem.
2 | kilogramov | rebarbora |
1 | kus | citrón |
700 | gramov | cukor |
2 | balíky | Gelfix Super 3:1 |
Rebarboru očistíme nakrájame na drobné kúsky, dáme do hrnca a zasypeme ju cukrom (asi 200g). Nechame tak odpočinúť do druhého dňa. Rebarbora pusti šťavu. Potom varíme samotný džem. Do kastrola dáme polovicu rebarbory, vytlačíme stavu z pol citróna a varíme cca 10 min. Gelfix zmiešame s polovicou ostatného cukru a vmiešame ho do posledných 5 min.varenia. Uvarený džem plníme do pohárikov a obrátené hore dnom nechame vychladnúť
Veľmi sa na džemik teším
Postup opakujeme kým máme suroviny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty