Kamila | Karfiol pečený v rúre
Chutný a zdravý karfiol sa dá pripraviť aj jednoducho a rýchlo. Ide to aj bez trojobalu a predvarenia. Pečený karfiol u nás prekvapivo chutil všetkým, doteraz ho jedli len vyprážaný.
1 | kus | karfiol |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
50 | millilitrov | voda |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | červená paprika |
trocha | čierne korenie | |
trocha | rasca |
Karfiol umyjeme a buď naporciujeme na ružičky, alebo ho skúsime nakrájať na hrube pláty. Stred bude držať pokope, z okrajov budú menšie kúsky.
V miske vymiešame olej vodu, soľ a korenie. Malé kúsky karfiolu môžete pridať rovno do misky a premiešať. Ja som svoj karfiol rozložila na plech a potrela olejom s vodou a korením. Z oboch strán.
Pečieme na plechu s papierom na pečenie, aby som si ušetrila umývanie ... pri teplote cca 230 °C, 10 minút z jednej strany, potom otočíme a pečieme ešte cca 10 minút.
Podávame so zemiakmi, alebo len zeleninovou oblohou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.