reklama

Tekvicové madlenky

Pridal/a balalajka dňa 14. 10. 2021 - 06:16 - Recepty balalajka
Tekvicové madlenky, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Šťavnaté, sladké, ľahké, orieškami voňajúce malé kúsky. Len tak na zakusnutie k poobednej káve či čajíku.

Ingrediencie
60 gramov hladká múka
15 gramov lieskové orechy
8 gramov kukuričná múka
1 polievková lyžica korenie na tekvicový koláč
50 gramov cukor
1 čajová lyžička prášok do pečiva
45 gramov tekvicové pyré
2 polievkové lyžice jogurt
10 gramov javorový sirup
75 gramov maslo
1 čajová lyžička vanilkový cukor
50 gramov čokoláda 80%
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Úplne jednoduchý koláčik vhodný na prípravu, kedy nemáte čas sa hrať s prípravou cesta.

Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.

Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, vrátane mletých orechov, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.

Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi  krehká - rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).

Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.

A potom už len vyklopíme a papáme.

Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Št, 14. 10. 2021 - 10:29

Waw, tie sú nádherné ÁnoTlieskamÁnoTa poleva robená priamo vo formičkách je pre mňa novinka.ÚsmevVýsledok je efektný. Koľlko kúskov vyšlo z tejto dávky?

balalajka, Pi, 15. 10. 2021 - 05:50

12 kusov mi vyšlo, ale z tej čokolády polovica. Zas my musíme mať aj také aj také ... lebo aj Zet musí degustovať Pohodaa tej čokoládu netreba (niežeby sme jej nedopriali ). Chichocem sa

Tie vyčokoládované formičky mi veľmi nedali spávať. Ver mi. Lebo takto dosiahneš relatívne rovnomerné očokoládovanie. Keď koláčik namáčam, tak je to obrblané celé, resp spodný okraj je u mňa nerovnomerný. A totok tí aziati nádherne mali urobené, tak som pogooglila a walla. Tlieskam

Kamila, Pi, 15. 10. 2021 - 09:20

Dobrá si, že si sa k takému dopracovala  Áno, asi na dvakrát umývaš formičky, ale výsledok stojí za to. Áno

balalajka, Pi, 15. 10. 2021 - 10:09

Teraz ma osvietilo, že ja mám silikónovú formu. A mama mi vravela,  že či nacvičujem medvedie labky. Mi nenapadlo, že kovové všetci myslíte.

Tak pozor! Silikón odskúšaný - kov neviem, čo to urobí. Ale tak ak to strčíš do mrazáku teoreticky by to vyklepnúť nemal byť problém.

Kamila, Pi, 15. 10. 2021 - 12:34

ako predpokladala som, ze to bolo robene v silikonovej forme akosi automaticky, len som to zle napisala

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama