reklama

Svokry

Pridal/a dasa_ dňa 15. 10. 2021 - 10:29

reklama

Moja známa sa vydávala veľmi mladá. Prišlo to tak trochu ako blesk z jasného neba. Musela, ako sa u nás hovorilo.

Mama jej manžela si život svojho syna predstavovala inak. Nuž a dávala jej to dosť pocítiť. Lenže ani nevesta nemala ďaleko pre prudkú reakciu. A tak vzťahy medzi nimi dvoma dosť ochladli.  Manžel bol trochu medzi mlynskými kameňmi, ale podľa biblického "preto muž opustí svojho otca i matku a priľne ku svojej manželke" stal potichu na strane manželky. Oficiálne sa stretávali, no vzťahy neboli srdečné. Skôr také strojené.

Ako to už pri starších ľuďoch chodí, vekom prišla ťažká choroba a dosť rýchlo sa svokra pobrala.

Dnes je už sama svokra a minule ma prekvapila svojim konštatovaním. Vieš, keby som mala terajší rozum, už by som sa so svokrou nehádala. Keby som bola vedela, že tu bude s nami už len krátko, zaťala by som zuby a preniesla sa cez to. Lebo veľakrát nešlo o nič podstatné. A bolo jedno, či sa to urobí podľa nej alebo podľa mňa. Dôležité bolo byť spolu. A to som prepásla. Lebo každý človek ti môže niečo dať. Keď si otvorený prijať.


reklama

reklama

Kamila, Pi, 15. 10. 2021 - 12:40

Neskoro, ale predsa ..., svoju som si veľa nezažila. K mojim -  potencialnej neveste so zatom, sa snazim s citom a láskou, vsak to dalsie deti v rodine. Na všetko sa pozerám v súvislostiach, aspoň sa o to snažím, porozumieť prečo ... , nesúdiť.... 

dan-cula, Pi, 15. 10. 2021 - 13:19

moja skúsenosť-vydávala som sa z "chudobnej"rodiny do "bohatej-tak to brali starý rodičia nie rodičia.Ráno po svadbe jedna starká vraví-obtrite jej nohy poplom nech vám neuje(neobtreli-ale neušla som)a mama mi šepkala-čokolvek ti svokra povie ty si svoje pomysli ale nahlas nie..dá sa povedať držala som sa toho( hoci v hlave mi neraz pekne vrelo) no a nakoniec to dopadlo tak,že švagriná mi prišla vykričať,že je to jej mama a ona je stále u mňa...to sme už bývali vo svojom.opustila nás pomerne skoro-so švagrinou sme sa pomerili a tiež si priznla,že už vie prečo jej mama sa cítila u mňa lepšie..

no a ja s bývalými mojich detí mám nadštandartné vzťahy-majú už svoje rodiny ale vždy ked sa stretneme napr.v meste ideme spolu na kávu.

a tí súčastný tiež v pohode-síce tiež nie celkom podľa môjho gusta(vek!!)ale rešpektujem a je to v poriadku.je to ich výber ,ich život...

 

dasa_, Pi, 15. 10. 2021 - 13:49

Niekedy úplne stačí nereagovať hneď. Nechať to vyšumieť. Často človek zistí, že to ani nebolo dôležité. Samozrejme, iná vec je, pokiaľ ide o psychické týranie. Aj také sa stáva. ja mám na mysli skôr taký ten bežný život. Lebo ak je svokra tvrdá manipulátorka, tam pomôže iba odsťahovať sa aspoň na opačný koniec republiky Úsmev Ale to je o inom.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama