reklama

normálne som onemela..

Pridal/a dan-cula dňa 20. 10. 2021 - 18:16

reklama

Dnes mi jedna mamička ukázala čo vraj musí kúpiť pre rozvoj svojho dieťaťa.. podotýkam, že dieťa má asi 2,5roka nevie dobre rozprávať, žuť doteraz mu všetko mixuje lebo čo vezme pevné do úst hneď  vracia. takže v špecialnej ORL chirur. ambulancii jej kázali kúpiť 6výrobkov z plastu (vyslovene len od určeného výrobcu a určenej predajne zdr. pomôcok) čo je velkosť max.10x10cm a to čo jej dnes prišlo je také akoby písmeno T a X zaplatila za to 34EUR!!!!za 2kusy!! normálne jej bolo do plaču, že z čoho ide kupiť dalšie štyri (sú soc. slabší podotýkam nefajčiari ona ma MD on robí).Dobre je to značka (škoda, že som si to neodfotila)chápem aj to , že to musí byť nezávadný plast ale..no mne to príde ako totálna zlodejčina a naháňanie kšeftu.. bodaj by to nebola pravda.


reklama

reklama

Kamila, Št, 21. 10. 2021 - 00:16

Ozaj drahé, mňa by hlavne zaujímalo, akoby také pomôcky mali pomôcť a v čom je vlastne problém, ale to už asi nevieš. 

balalajka, Št, 21. 10. 2021 - 05:50

Hmmm - 2,5 roka. A také, že mixovať nie na kašu, ale postupne tam nechávať kúsky tiež robí problém?

Inak - ja som tak vďačná, že naše decká takéto problémy nemali. Že pichli do úst celý vláčik alebo drevenú koľajnicu a keby to vedeli na jeden raz aj prehltnúť, tak to veru do tej plienky snáď aj vytlačia.

No pozri. Áno - je to diera na trhu, tak urobili z toho biznis. Čo ťa na tom rozčuľuje? Cena či to, že niečo také vyrábajú a ponúkajú? Na druhej strane je dobré, že lekári spolupracujú s výrobcom. Ja viem, že je to biznis, lebo im dohadzujú klientov, ale kde by to ľudia tú pomôcku  zháňali? Add cena Úsmev. Však aj ten výrobca a predajca musí z niečoho žiť. A by si sa čudovala, aký cirkus je okolo výroby nezávadného produktu. Vstupujú tam aj poplatky za tie špeciálne testy nezávadnosti a to sú iné pálky. To sa nebavíme o stovkách eur, ale tisíckach. Predpokladám, že toho nevyrobia tisícky kusov, takže jednotková cena nakoniec bude vysoká.

Na druhej strane predpokladám, že šlo o odporučenie. Nie o povinnosť si to zakúpiť.

Inak, neviem si predstaviť, čo je príčinou, ak tam zdravotný dôvod nie je. To ani kukuričné chrumky, čo sa rozpustia v ústach alebo niečo také nezje? Sila totok.

dasa_, Št, 21. 10. 2021 - 08:52

Och, vždy keď takéto čítam, tak si znova uvedomím, jak veľké šťastie sme mali, že sme nemuseli aj takéto riešiť.

Držím malému a hlavne mame palce, aby aspoň pomohlo. Možno po častiach by sa dalo kupovať. Vyskúšať, či sa osvedčí

dan-cula, Št, 21. 10. 2021 - 12:44

Jáj to som tam nenapísala,sú to v podstate tie hryzacie pomôcky...

nakolko malá takmer nerozprava,nedokáže prehltnúť tuhú potravu tak na rozvoj žuvacích svalov,spevnenie čeľusti a stimulácia jazyka...mojim laickým mozgom a aj tým ,že nemám malé deti ale viem že na trhu je kopec hryzadiel pre deti-takže preto sa mi to nezmestí do hlavy,že prečo akurát na predpis drahý plast v tvare písmeniek.No a ešte tam bolo napisané že nie je určené na agresívne hryzenie..no ja neviem či 2,5r.dieťa ešte všetko pchá do úst a potom nakolko má zuby ako zabrániť aby do toho neseklo silou a neprehryzlo to.

balalajka asi išlo o odporučenie neviem ale pani je trošku slabšia v myslení čo odhalí už pár viet s ňou a ona stále dookola,že to kázal lekár a že to musí..a nech mi nik nepovie že to tam nevideli,nepočuli kedže tam bola už pár krát bola-povedala by som to tak,čo jej povedia v ambulancii považuje to za sväté..

v podstate sa ma to netýka len akosi mi to vliezlo do hlavy...

balalajka, Pi, 22. 10. 2021 - 14:48

Nuž, ako sa vraví "topiaci sa aj slamky chytá" a niekto to vie a pekne povedané "využíva".

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama