reklama

Jablkovo-škoricové rezy s mascarpone

Pridal/a Valika475 dňa 23. 10. 2021 - 06:45 - Recepty Valika475
Jablkovo-škoricové rezy s mascarpone, Zákusky, recept, Valika475

Valika475 | Jablkovo-škoricové rezy s mascarpone


reklama

Jemný jablkový koláč s chuťou škorice a smotanovou náplňou.

Ingrediencie
5 kusov vajce
150 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov olej
150 millilitrov voda
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
  Nutella
Plnka 1:
1 kilogram jablko
1 balík škoricový cukor
1 balík vanilkový cukor
50 gramov kryštálový cukor
2 balíky Zlatý klas
50 millilitrov voda
Plnka 2:
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 balík stužovač šľahačky
1 balík vanilkový cukor
500 gramov mascarpone
1 balík škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V recepte počítame s 1 kg očistených jabĺk.

Korpus: Žĺtky s  cukrom vyšľaháme, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov.

Upečieme korpus na plechu 30x40 cm 30 min. pri 200´C. Upečený korpus potrieme Nutellou.

Jablková náplň: Jablka očistíme nakrájame na plátky   dusíme spolu s cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme dáme naspäť na sporák a prilejeme zlaté klasy rozmiešané vo vode. Navrstvíme vychladnuté na korpus.

Smotanová náplň: So smotany a stužovača  si vyšľaháme šľahačku a pomaly vmiešame mascarpone a vanilku. Túto hmotu natrieme na stuhnuté jablka a ozdobíme škoricou.

Výnos
44 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama