reklama

Bratislavské rezy

Pridal/a Oľga Birošová dňa 21. 11. 2021 - 17:29 - Recepty Oľga Birošová
Bratislavské rezy, Zákusky, recept, Oľga Birošová

Oľga Birošová | Bratislavské rezy


reklama

Zákusok vyhľadávaný cukrárňach, na svadbách, výborný na blížiace sa sviatky. 

Ingrediencie
Cesto:
8 kusov vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
1 štipka soľ
Sirup na korpus:
100 millilitrov voda
100 gramov kryštálový cukor
1⁄2 deciliter rum
Plnka:
3 kusov žĺtok
3 polievkové lyžice práškový cukor
200 millilitrov mlieko
1 balík Zlatý klas
250 gramov maslo
  lekvár
  čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo surovín upečieme dva piškótové korpusy. Odporúčam použiť vajcia veľkosti L.

Bielky vyšľaháme do polotuha pridáme štipku soli, cukor vyšľaháme do penista nakoniec po častiach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 28x40cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 12 - 15 minút.

Upečený korpus 1,2 necháme vychladnúť.

Vaječné žĺtky, práškový cukor dáme na vodný kúpeľ miešame do stuhnutia netrvá to dlho 5 minút. V mlieku rozmiešame zlatý klas uvaríme hustý puding do ktorého vmiešame žĺtkovú zmes. Za občasného miešania vychladíme. Maslo vymiešame do hladka spojíme s pudingom.

Uvaríme sirup vodu, cukor dáme variť mierne vychladíme pridáme rum.

Pripravíme si čokoládovú polevu na vodnom kúpeli.

Korpusy boky, vrch upravíme stiahneme papier na pečenie. Jeden korpus potrieme trochou plnky nanesieme tenkú vrstvu čokoládovú polevu.

Odložíme do chladničky stuhnúť po stuhnutí korpus obrátime čokoládovú polevu nadol potrieme lekvárom.

Preložíme druhý korpus lyžicou pokropíme po celom obvode sirupom. Zľahka pritlačíme rozotrieme plnku, uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou opäť dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba. 

Výnos
30 1Porcie
Celkový čas
1 hod, 12 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

Oľga Birošová, Po, 22. 11. 2021 - 06:46

Som rada, že sa recept páči ďakujem. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama