reklama

Aký paplón vybrať?

dasa_ , 23. 11. 2021 - 22:10

reklama

Po 22 rokoch dozrela doba na výmenu paplóna. Och, jak nerada ja niečo mením PohodaPohoda. Najhoršie je, že netuším, aký paplón máme teraz. Hovorím o paplóne, lebo spíme pod jedným.

Prvá veľká otázka. Čo je lepšie, perie alebo duté vlákno? Aká je vaša skúsenosť? Aké sú výhody či nevýhody?

Druhý problém, ktorý mám je to, či teplý alebo trochu chladivý. Tu asi bude musieť byť kompromis, lebo jeden potrebuje teplo, druhý skôr preferuje chlad.

Tajne dúfam, že mi niekto bude vedieť poradiť. Lebo keď som hľadala na internete, tak všetko len reklama.

 


reklama


reklama

balalajka, St, 24. 11. 2021 - 06:29

My máme každý zvlášť - ja mám rada tenký paplón a spím ako v palacinke zamotaná. Manžel zas hrubý, aby sa mal po čom mágať. Veľký úsmev

Za mňa duté vlákno, ktoré sa dá dať do práčky a oprať. Periem viackrát v roku, neviem si predstaviť toto riešiť s perím a čistiarňou. Keď sme mali perové asi som ich nesprávne ošetrovala, lebo sa vždy zgrcli do jednej kopy. Potom došli decká a boli tam alergie nabehnuté, tak sme kožušiny a perie vylúčili. Tak si to teraz dobiehame - máme všade psa. Veľký úsmev

Osvedčili sa mi paplóny, ktoré sa dajú "rozopínať" - sú z 2 častí. Teda z 1 viem urobiť 2 letné.

 

dasa_, St, 24. 11. 2021 - 06:35

No presne toto 2 v 1 ma prekvapilo. Ešte som také nevidela. My na horúce leto máme také talianske riešenie. Jemnú látku ohromných rozdielov. ALe je pravda, že to používame iba počas najteplejšieho mesiaca.

Kamila, St, 24. 11. 2021 - 13:21

tie rozopinacie mam aj ja, zatia som asi nespajala, alevyborne su ako kazdy zvlast na leto pocas hurucav. Mam celkom oblubenu jednu verziu z jysku, decka pouzivaju celorocne. Mnes paci ze su ja na nej vzor ruzickovy, teda biely na bielej. Asi z tej verzie mam aj rozopinaci a stredne teply maju decka ...

 

 

dan-cula, St, 24. 11. 2021 - 11:56

u nás v lete je to klasická ľanová plachta po starkej..

inak mám rada páperové paplony-nik nikto nie je alergický a máme urobené tenké a hrubšie..ale výhoda u nás je tá výhoda,že čo sa týka potenia tak sme asi nepotivci(okrem choroby)

ale inak som za duté vlákno kvôli praniu-vidím to na synovcoch tam idú do páčky každý mesiac paplony aj vankúše

a mala som aj paplony plnené spracovanou ovčou vlnou kým boli deti malé a tie som prala ale dlho schli..

pred asi 5rokmi som mala podobnú dilemu ked som kupovala matrace-samá reklama a nakoniec som 2dni obchodila predajne a pekne krásne ľahnúť si,skúsiť vstať a pod.A kúpili sme napodiv z tých lacných a slúži doteraz..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama