reklama

Nakladaná červená cibuľa

Pridal/a dasa_ dňa 06. 01. 2022 - 11:16 - Recepty dasa_
Nakladaná červená cibuľa, Zaváranie, recept, dasa_

reklama

Chuťovka, výborne doplní chlebíky, huspeninu, tlačenku ale aj mäso s prílohou. Pre všetkých milovníkov kyslých príloh. Krehké cibuľové plátky lahodnej kyselkavej chuti.

Príprava je úplne jednoduchá, za pár hodín môžete podávať exkluzívnu prílohu.

Ingrediencie
3 kusov cibuľa červená
150 millilitrov voda
150 millilitrov ocot
3 polievkové lyžice cukor
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravíme si vhodný pohár, do ktorého cibuľu naložíme. Na toto množstvo stačí cca 3dcl pohár.

Cibuľu, ideálne červenú očistíme a nakrájame na plátky o hrúbke cca 3mm. Naložíme do pohára.

V hrnci dáme variť vodu, ocot, cukor a soľ. Vriacim nálevom zalejeme cibuľu v pohári a necháme uležať aspoň dve hodiny. Môžeme podávať. Zatvorené v chladničke vydrží asi týždeň.

Ja som použila obyčajný ocot, ak chcete, môžete samozrejme vyskúšať napríklad jablkový ocot. Množstvo cukru v náleve je tiež individuálne, niekto má radšej sladšiu chuť, niekomu nevadí kyslejšia. Opäť je možné skúšať a hľadať to vlastné. Recept je len základný, orientačný.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama