reklama

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom

Pridal/a Kamila dňa 04. 02. 2022 - 12:44 - Recepty Kamila
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na jednoduchú tortičku vhodnú pre histaminikov. Bola to taká voľná jazda, asi ako vždy. S fotením sa hrala dcéra.

Ingrediencie
Korpus:
5 kusov vajce
4 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
2 polievkové lyžice karob
5 polievkové lyžice trstinový cukor
Pudingový krém:
400 millilitrov mlieko
1 balík Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
1 polievková lyžica trstinový cukor
1 kus žĺtok
60 gramov maslo
250 gramov kyslá smotana
Poleva:
100 gramov biela čokoláda
50 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice čučoriedkový džem
Dokončenie:
1 kus čučoriedkový džem
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Karob môžete nahradiť kakaom a kyslú smotanu jemným tvarohom.

Korpus 20 cm:

Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom krátko zašľaháme žĺtky. Múku zmiešame s kakaom (karobom), preosejeme a zľahka ručne zamiešame do snehu.

Dno formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie, boky len vymastíme maslom. Hmotu preložíme do formy a pečieme pri teplote cca 165°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení okraje opatrne orežeme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Môžeme nechať cez noc zabalenú v potravinárskej fólii. Dvakrát prekrojíme na 3 pláty.

Pudingovo-smotanová náplň:

Ponúkam dve verzie, tú moju, vhodnú na mini rodinnú komornú oslavu, ak chcete mať serióznu náplň skúste druhú verziu:

Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Miešame všetko spolu od studenej verzie po zhustnutie, akurát žĺtok treba v úvode rozšľahať a miešať treba stále.

1. Do horúceho pudingu pridáme 60 masla, keď sa rozpustí primiešame kyslú smotanu alebo jemný tvaroh.

2. Serióznejšia verzia: Puding necháme úplne vychladnúť, buď za občasného miešania, alebo prikryjeme fóliou. 125 g zmäknutého masla vyšľaháme s 2 PL práškového cukru na svetlú penu a po lyžiciach zašľaháme vychladený puding.

Plnenie:

2 PL džemu si odložíme na polevu.

Na prvý plát (plníme tak, aby spodná najrovnejšia časť korpusu bola na vrchu) rozotrieme cca polovicu kvalitného čučoriedkového džemu a na to ešte horúcu cca polovicu pudingovo-smotanovej náplne. Prekryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Pracujeme rýchlo, lebo pudingovo smotanová náplň tuhne rýchlo. Navrch dáme posledný plát. Po vychladnutí náplne dáme tortičku stuhnúť do chladničky.

Pri serióznej maslovo-pudingovej náplni postupujeme rovnako, len krém už nie je horúci a máte čas.

Poleva:

Nad parou rozpustíme kvalitnú bielu čokoládu, zohrievala som spolu so smotanou. 

V malom hrnci zohrejeme 2 PL lyžice džemu. Keď zredne, tak ho prepasírujeme cez sitko. Ešte teplé čučoriedkové pyré pridáme k roztopenej čokoláde. 

Polevu rozotrieme na vychladenú tortu. Tuhne celkom rýchlo, preto aj pracujeme rýchlo. Na polevy nie som expert, u mňa je to vždy rustikálne.

Tortu ozdobíme podľa fantázie. Tu je môj recept na pusinky. Robila som ich narýchlo z jedného bielka a dvojnásobného objemu krupicového cukru.

Doplňujúce obrázky
Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 1

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 2

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 3

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 4

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 5

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 6

Kamila

Kakaovo - čučoriedková torta s pudingovým krémom, Torty, recept, Kamila, 7

Kamila

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama