reklama

Čerešňovo-kakaové slimáky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 28. 07. 2022 - 14:44 - Recepty M.á.r.i.a
Čerešňovo-kakaové slimáky, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Slimáky z kysnutého cesta sa môžu plniť rôznymi plnkami, kakao s čerešňami sú vynikajúce.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
1⁄2 balík sušené droždie
150 millilitrov mlieko
1 kus vajce
50 gramov cukor
50 gramov maslo
1⁄2 balík vanilkový cukor
Plnka:
40 gramov maslo
3 polievkové lyžice kakao
2 polievkové lyžice cukor krupica
1 kus čerešňový kompót
Na poliatie:
1 deciliter mlieko
1 kus vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vo vlažnom mlieku s 1 ČL cukru rozmiešam droždie a nechám vykysnúť. Medzitým si preosejem múku, pridám rozpustené maslo, cukor, vajce a potom vykysnutý kvások. Vypracujem vláčne, hladké cesto. 

Po vymiesení nechám 1 hodinu na teplom mieste. Kým cesto kyslo nakrájala som vykôstkované čerešne. Vykysnuté cesto rozvaľkám, potriem rozpusteným maslom, cez sitko posypem holandským kakaom, na to nasypem cukor a navrch dám čerešňu.

Pevne cesto zrolujem (čo najviac) a nakrájal niťou na asi 3 cm kusy. Naukladám do vymastenej formy, nechala kysnúť 15 min. v rúre na 40°, potom zvýšim teplotu na 175° a  pečiem 25 min. .

Ešte teplé, pokvapkám  vlažným mliekom s vanilkovým cukrom.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama