reklama

Štafetková torta

Pridal/a verika92 dňa 04. 08. 2022 - 13:11 - Recepty verika92
Štafetková torta, Torty, recept, verika92

reklama

Výborná točená orechová torta s kávovým krémom. Štafetky sú malé roládky, ja som skúsila tortu. Úsmev

Ingrediencie
160 gramov bielok
100 gramov kryštálový cukor
45 gramov mleté orechy
40 gramov hladká múka
Krém:
20 gramov hladká múka
20 gramov maslo
1 čajová lyžička instantná káva
70 gramov práškový cukor
100 millilitrov mlieko
125 gramov maslo
1 polievková lyžica rum
Poleva:
100 gramov čokoláda na varenie
30 gramov Cera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: 160 g bielkov boli u mňa 4 bielky. Záleží od veľkosti vajec. Radšej si treba odvážiť. Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka orechy a múku. Rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, trochu posypeme práškovým cukrom.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C maximálne 8 minút. Nie dlhšie, cesto by sa nedalo stočiť.

Stiahneme papier - ide to veľmi dobre. Cesto sa zdá zdola lepkavé, ale to je v poriadku, ešte je teplé. Otočíme ho tak, ako sa pieklo a necháme vychladnúť. Kraje trochu orežeme a vyrovnáme.

Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Plát natrieme plnkou a nakrájame na 5 pásov. Pláty stáčame ako je na fotke.

V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s Cerou a rozotrieme na vrch a boky torty. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame klasicky ako tortu.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
48 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama