reklama

Včelie úliky trochu inak

Pridal/a sedita321123 dňa 05. 11. 2022 - 20:21 - Recepty sedita321123
Včelie úliky trochu inak, Nepečené zákusky, recept, sedita321123

sedita321123


reklama

Vynikajúce kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami s krémom so salkom.

Ingrediencie
Cesto:
100 gramov kakaové sušienky
100 gramov vlašské orechy
2 polievkové lyžice sladené kondenzované mlieko
100 gramov maslo
  trocha rum
Krém:
100 gramov maslo
1 polievková lyžica kakaový prášok
75 gramov sladené kondenzované mlieko
Ešte potrebujeme:
1 kus formička na včelie úliky
30 kusov okrúhle piškóty
  trocha práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: Kakaové sušienky a orechy najemno rozdrvíme v sekáčiku a preložíme do kuchynského robota. Pridáme maslo, kondenzované mlieko, kakao a rum alebo rumovú arómu. Pomocou hnetacích hákov vymiešame husté formovateľné cesto. Odložíme do chladničky na cca 30 minút.

Krém: Z masla, kondenzovaného mlieka a kakaa vymiešame krém. Maslo a kondenzované mlieko musia mať približne rovnakú teplotu, aby nedošlo k zrazeniu krému. Najprv vyšľaháme maslo, postupne pridávame kondenzované mlieko, nakoniec kakao.

Dokončenie: Formičku na včelie úliky vysypeme práškovým cukrom. Z vychladeného cesta vyformujeme medzi dlaňami malú guľku, ktorú môžeme ešte obaliť v cukre. Vložíme do formičky, cesto dôkladne zatlačíme a zarovnáme. Opačným koncom varešky urobíme otvor, ktorý pomocou zdobiaceho vrecka a hladkej cukrárskej špičky naplníme krémom a ihneď uzatvoríme piškótou.

Formičku po vybratí každého úlika vyčistíme metličkou a opäť vysypeme cukrom. Postup opakujeme, kým minieme všetko cesto.

Úliky necháme pár hodín tuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama