reklama

Zamatová roláda

Pridal/a Oľga Birošová dňa 06. 11. 2022 - 17:52 - Recepty Oľga Birošová
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová

reklama

Vyhľadávaný zákusok v cukrarňach, oslavách, svadbách. 

Ingrediencie
Cesto:
7 kusov vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice kakao
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 štipka soľ
Plnka:
250 gramov maslo
250 millilitrov mlieko
1 kus žĺtok
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice polohrubá múka
3 polievkové lyžice kakao
Čokoládová poleva:
150 gramov čokoláda
150 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 polievková lyžica kyslá smotana 16%
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto vaječné bielky, cukor a štipku soli vyšľaháme do tuha šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 10 minút. Vznikne lesklý bielkový sneh pridáme po jednom žĺtku preosiate kakao spojené so sódou bikarbónou.

Väčší plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 10 minút.

Pripravíme suroviny na plnku v mlieku rozhabarkujeme žĺtok, múku, cukor+vanilkový cukor. Dáme variť uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť.

Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka spojíme s vychladnutým pudingom. Upečený  vychladnutý korpus preložíme na pracovnú dosku, ale papier neodstránime.

Polovicu plnky rozotrieme na korpus. Do druhej polovice pridáme sladené kakaové mlieko alebo preosiate kakao dobré premiešame.

Kakaovú plnku a svetlu plnku do 3/4 korpusu, viď, foto. Pomocou papiera zrolujeme roládu, odstránime papier.

Roládu preložíme na podnos alebo plech dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme čokoládovú polevu smotanu a šľahanie ohrejeme do horúca pridáme polámanu čokoládu na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí nakoniec vmiešame kyslú smotanu dobre premiešame polejeme polevou roládu dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 1
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 2
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 3
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 4
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 5
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 6
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 7
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 8
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 9
Zamatová roláda, Zákusky, recept, Oľga Birošová, 10
Výnos
16 Porcie1
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama