reklama

Pudingovo-margotkové rezy

Pridal/a Valika475 dňa 13. 11. 2022 - 07:43 - Recepty Valika475
Pudingovo-margotkové rezy, Zákusky, recept, Valika475

reklama

Bublanina a Margotka - dobrá kombinácia.

Ingrediencie
6 kusov vajce
150 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov vody
100 millilitrov olej
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
350 millilitrov mlieko
1 balík čokoládový puding
50 gramov kryštálový cukor
100 gramov Margot
Poleva:
150 gramov čokoláda na varenie
150 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a prášok do pečiva. Z bielkou vyšľaháme sneh a pridáme k vymiešaným žĺtkom.

Polovicu cesta nalejeme na vymastený a múkou vysýpaný plech. Do cesta lyžičkou vkladáme uvarený mierne teplý puding. Do zvyšného cesta zamiešame nastrúhanú Margot čokoládu, zarovnáme a upečieme pri 200´C 30 min.

 

Na vychladený koláč natrieme čokoládovú polevu.

Rozpustíme čokoládu spolu so smotanou za stáleho miešania mierne vychladenú natierame a koláč.

Môžeme ozdobiť bielou čokoládou alebo posýpať rôznymi ozdobami. 

 

 

Výnos
44 plech 30x40 cm
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama