Jessika
reklama
Zdravé prevedenie obľúbených lievancov
Ingrediencie
2 | kusov | banány |
2 | hrste | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | psyllium |
3⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | kusov | vajcia |
hladká múka | ||
500 | millilitrov | kefír |
Ešte potrebujeme: | ||
1 | balík | tvaroh ochutený |
1 | hrnček | džem |
olej |
Postup
Ovsené vločky a psylium zalejeme kefírom a cca 10 minút odstať. Premiešame.
Pridáme sódu bikarbónu, cukor, vajcia a roztlačené banány. Cesto zahustíme podľa potreby múkou.
Husté cesto ďalej spracovávame ako klasické a na panvici tvoríme lievance.
Po tom ich zliepame džemom, alebo tvarohom. Ja som volila len samostatné s tvarohom na vrchu.
Výnos
20 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.