reklama

Buchta k rannej kávičke

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 20. 11. 2022 - 12:48 - Recepty M.á.r.i.a
Buchta k rannej kávičke, Koláče, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Trený koláč, ktorý k šálke kávy, kakau sa najlepšie hodí na raňajky.

Ingrediencie
150 gramov maslo
250 gramov cukor práškový
1 kus vanilkový cukor
6 kusov vajce
500 gramov polohrubá múka
250 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 kus prášok do pečiva
1 polievková lyžica citrónová kôra
60 gramov kakao
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Maslo vyšľahať s cukru, vanilkou do peny. Postupne pridám žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre spolu zašľaháme.

Do tejto hmoty pridám po lyžiciach 250 g múku a prilejem smotanu na šľahanie. Ďalších 250 g múky zmiešam s práškom do pečiva, vyšľahám tuhý sneh zo 6 bielkov a zamiešam do vypracovanej hmoty.

Rozdelím na polovicu a do jednej vmiešam kvalitné kakao, ktoré si dobre vymiešam troche mlieka.

Kakaovú hmotu vylejem do vymastenej a vysypanej formy - len spodok nie boky aby som mala korpus rovný. Cesto rozotriem viac do bokov a potom viac z výšky vlejem svetlé cesto aby sa urobil tlak a vytlačilo to kakaové.

Pečiem na 180 st. približne hodinu - skúšam špilkou. Na ešte teplý korpus vyberiem z formy a položím vrchnou stranou na mriežku, po 5 min. ho otočím o 90 °aby sa mi na vrch vytvorila mriežka, potom prevrátim spodkom a nechám vychladnúť.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama