reklama

Kráľovský koláč

Pridal/a melisa dňa 20. 11. 2022 - 15:16 - Recepty melisa
Kráľovský koláč, Koláče, recept, melisa

melisa | Kráľovský koláč


reklama

Chutný pudingovo - smotanový koláčik nielen k nedeľnej kávičke:))

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
150 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
4 kusov žĺtok
1 polievková lyžica kyslá smotana
1 čajová lyžička citrónová kôra
Plnka:
4 kusov bielok
3 kusov vanilkový cukor
1 balík puding
1 polievková lyžica Zlatý klas
600 millilitrov kyslá smotana 16%
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, žĺtky, maslo izbovej teploty, lyžicu kyslej smotany, postrúhanú citrónovú kôru a vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovice, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky na 20 minút.

Potom jednu polovicu vyberieme, druhú vložíme naspäť do mrazničky. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka vložíme do hlbokého vymasteného plechu veľkosť plechu 30x40 cm. Cesto roztlačíme aj na boky plechu, aby plnka nevytekala. Na cesto postrúhame piškóty alebo sušienky.

Plnka: do misy dáme kyslú pochúťkovú smotanu, vanilkový cukor, smotanový puding v prášku, kopcovitú lyžicu zlatý klas a zmiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a vmiešame do zmesi kyslej smotany. Zmes rovnomerne nalejeme na cesto na plechu.

Druhú polovicu cesta vyberieme z mrazničky a rovnomerne nastrúhame po povrchu koláča.

Pečieme pri teplote 200°C 35 minút alebo podľa potreby.

Dobrú chuť!

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama