reklama

Plne rozumiem deťom s poruchami pozornosti

Pridal/a Kamila dňa 02. 02. 2023 - 16:50

reklama

Už som tu spomínala, že mám problém sedieť pri práci na počítači,  bolia ma bedrové klby Už druhý rok mám výškovo nastaviteľný stôl a zo dva mesiace aj chodiaci pás k stolu.

Za ten čas som zistila, že najefektívnejšie pracujem počas chodenia. To treba pás zapnúť, spárovať s mobilom, ráta to kroky, vzdialenosť ... Ak chcem odísť, treba pás vypnúť. Ak mám pauzu krátku pokračuje v predchádzajúcich údajoch, ak dlhšiu začína nanovo. Tak sa snažím, ak nemusím, nerobiť pauzy. A už keď som tu a teraz pri PC,  ta aj dačo spravím, občas. Ale zas to dám max 4 hodiny, 10 km a som tam kde predtým, klby ma bolia. 

Sedenie je zložitejšie, to kedy ako fungujem, v závislostí od splnu, erupcii na slnku, zmeny počasia a pod.  Veľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheHambím saLen dlho nie vždy vydržím sedieť. 

Najzaujímavejšia fáza pre mňa je však státie. Včera som sa nejak viac pozorovola. Mohla som si odpustiť. PohodaZistila som, že som od počítača odbiehala tak často,  že som tuším nachodila aj toľko krokov ako keby so na páse stala. Hambím sa Raz som sa šla napiť, potom si uvariť čaj, potom vyhodiť papierik od čokoládky, potom vytiahnuť ten čaj, potom zjesť oriešky, pohľadať čokoládu ....., druhé kolo čokolády ...., dať si magnézium ... Asi to bolo čiastočne spôsobené tým, že som robila moje "obľúbené" výkazy ...Hambím sa

Ono tak či tak, pri svojej práci skáčem z kontroly mailov, FB, IG , servera s podkladmi k časopisu, správam ..... To je mentálne odbiehanie, ale keď sa k tomu pridá aj to reálne. Pomóc.

Vraj som ako prváčka fungovala tak, že som napísala jednu vetu z domácej úlohy, spravila kolečko po byte. ( Mali sme pražský typ,  s tým okruhom ) A pokračovala druhou vetou a druhým kolečkom. Skoro po pol storočí sa vôbec nič nezmenilo. Pokračujem rovnakým spôsobom aj teraz. Fakt rozumiem deťom s rôznymi poruchami, čo neobsedia v škole, doma .... A to som ešte tá spomalená a nie hyperaktívna.Hambím sa


reklama

reklama

balalajka, Pi, 03. 02. 2023 - 06:05

Je to zaujímavé, lebo napr. hlavnou mužskou vlastnosťou je dosiahnutie určitého cieľa. A žena je charakteristická tým, že vie výborne presúvať svoju energiu od činnosti k činnosti. Presne tvoje chovanie.

Takže povedzme si len, že sa chováš absolútne "žensky". Teda sa ti neni čo čudovať. Chichocem sa

Ja som mala v utorok tiež jednej dokument urobiť. Ach jo. Hambím sa

 

dasa_, Pi, 03. 02. 2023 - 09:45

Jak si zvládala školy?

Kamila, Pi, 03. 02. 2023 - 10:02

Netuším ... - prehlušila som to svedomitosťou, ctižiadostivosťou ...  a výsledok depresie už na výške? Najväčšie utrpenie boli pre mňa 1,5 hodinové prednášky. Pritom vraj nemám poruchu pozornosti ....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama