Banánová roláda

Popis

Recept mám už veľmi dávno a roládu pečiem pravidelne, je výborná.
Banánová roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

5kusyvajcia (piškota)
5polievkové lyžicekryštálový cukor
1čajová lyžičkasóda bicarbóna
1polievková lyžicaKakao
2polievkové lyžicepolohruba muka
150millilitrovmlieko (plnka)
20gramovhladká múka špec.
1balíkvanilkový cukor
150gramovmaslo
2kusybanán
100gramovčokoládová poleva (poleva)

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, kakao a múku so sódou bicarbónou. Upečieme na papieri na pečenie. Ešte teplú piškótu zvinieme aj s papierom na roládu a necháme vychladnúť. Plnka: mlieko zmiešame s múkou, pridáme vanilkový cukor, uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Papier odstránime, roládu rozvinieme a natrieme plnkou. Trochu si odložíme na povrch. Na okraj položíme banány a znovu zvinieme. Odložíme do chladu. Po stuhnutí vyberieme a polejeme čokoládovou polevou. Povrch ozdobíme napr. kokosovou múčkou alebo podľa vlastnej fantázie. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť! Do plnky nejde žiadny cukor, stačí sladký banán, ktorý dodá plnke potrebnú chuť.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.