Fantastické višňovo-makové rezy

Popis

Recept s fotopostup na ozaj výborný makovo-višňový smotanový koláčik, dokonca bez múky. Zamilovala som sa do tejto kombinácie. Úsmev

Fantastické višňovo-makové rezy - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Maková piškóta
7kusyvajicka
7polievkové lyžicetrstinový (kryštálový) cukor
1kusvanilkový cukor
200gramovmletý mak
1⁄2balíkprášok do pečiva
Ovocná náplň
1kusvišňový lekvár
1kusvišňový kompót
1 1⁄2balíktortové želé (spolu na 750ml) alebo 2 zlaté klasy
Smotanová náplň
360millilitrovšľahačkovej smotany
250gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor

Inštrukcie

Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva. (Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku a pridať 3 PL múky.) Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 190°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme višňovým, alebo iným tmavým lekvárom. Naň poukladáme scedené višne.

Do šťavy z kompótu dolejeme vodu do objemu 750 ml. Zahustíme želé pripraveným podľa návodu na obale. Je jedno aké želé použijete, ale ustriehnite si na aký objem tekutiny je. Inak ešte stále nie som preborník na želé, ani po 15 minútach mi nezačalo tuhnúť, tak som ho opatrne po troche liala na korpus, tam už tuhlo. (Ak nie ste kamaráti so želé, možete šťavu zahustiť dvoma zlatými klasmi rozmiešanými v troche vody, uvaríme ovocnú kašu, do ktorej v závere pridáme višne a ešte teplé rozotrieme na korpus.)

Po dôkladnom stuhnutí želé vyšľaháme šľahačku s mascarpone a vanilkovým cukrom. Ten rozotrieme na ovocné želé. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Poznámky

Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku,  a pridať 3-4 PL múky

Ovocnú náplň môžete zahustiť aj Zlatým klasom na cca 750ml tekutiny, treba 2 zlaté klasy, len už "želé" nebude číre.

Mascarpone môžete v smotanovej náplni nahradiť jemným tvarohom.

Postup: 

Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 1
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 2
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 3
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 4
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 5
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 6
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 7
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 8
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 9
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 10
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 11
Fantastické višňovo-makové rezy - recept postup 12
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.125
Priemer: 4.1 (8 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok