reklama

Fantastický jablkový koláč so smotanovou náplňou

Pridal/a Kamila dňa 29. 09. 2019 - 19:20 - Recepty Kamila
Fantastický jablkový koláč so smotanovou náplňou, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Šťavnatý jablkový zákusok s kakaovým korpusom a smotanovou náplňou. ;) Taká rýchlovka, ale aká dobrá.

Ingrediencie
  Korpus:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
4 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
3 polievkové lyžice karob
1⁄2 balík prášok do pečiva
Jablková náplň:
1 1⁄2 kilogramov jablko
125 millilitrov voda
1 balík Zlatý klas
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 gramov jemný tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielky s cukrom vyšľaháme do snehu, krátko po jednom zašľaháme žĺtka. A už len ručne zľahka primiešame zmiešané, preosiate - múku, kakao alebo karob a prášok do pečiva. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Ovocná časť:

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo, krátko podusíme a zahustíme pudingom rozmiešaným vo vode. teplé rozotrieme na vychladený korpus.

Smotanová náplň:

Môžete použiť len 500 ml smotany na šľahanie, ktoré zahustite stužovačom a pridáte tvaroh. Ja som verná svojej klasike, lebo drží tvar hneď a stužovače nemám v obľube. Mascarpone so smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor však na prešľahanie. Na záver už len ručne primiešame tvaroh. Náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú náplň. Dáme schladiť do chladničky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama