Jahodové rezy

Popis

Už s takými dozretými jahodami, ktoré voňajú a o chuti ani nehovorím...

Jahodové rezy - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

5kusyvajicka
5polievkové lyžicetrstinového cukru
5polievkové lyžicemleté mandle
1⁄2kusprášok do pečiva
1⁄2kuscitróna - nastrúhať kôru
plnka
500gramovjahody
1polievková lyžicakryštál cukru alebo medu
1⁄2kuscitrón - šťava
400millilitrovsmotana na šľahanie 33 %
2kusyvanilkové cukry
250gramovtvaroh jemný hrudkový

Inštrukcie

Z bielok, kryštálového cukru vyšľahať na tuhý sneh,( ja som tam pridala ešte 2 bielka čo ni ostali z predchádzajúceho receptu). Postupne pridáme žĺtka a dobre našľaháme. Na záver zľahka vmiešame mleté mandle a prášok do pečiva. Vylejeme na plech s pečiacim papierom alebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme do ružova približne 10-15 mim. Necháme vychladnúť, rozkrojíme na 3 pásy a naplníme.
Plnka - jahody nakrájame na menšie kúsky, posypeme cukrom, vyžmýkame šťavou z citróna, necháme postáť. Smotanu na šľahanie vysľaháme s vanilkovým cukrom, do tvarohu zamiešame pustenú šťavu z jahôd a zľahka spojíme so šľahačkou. Jemne do plnky vmiešame aj ostatné jahody. Pláty cesta natrieme plnkou, necháme si trochu aj na vrchný aby nám držalo ovocie na ozdobu. Ozdobíme ovocím, posypeme nasekanou čokoládou, necháme vychladnúť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

To musela byť dobrota. Áno

To teda bola, hlavne tou vôňou a chuťou dozretých jahôd.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.