Mandarínkové rezy

Popis

Želatínové mandarínkové rezy.

Mandarínkové rezy - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

250gramovhladkej múky
250gramovpráškového cukru
1deciliteroleja
1decilitermlieka
6kusyvajec
1kusprášku do pečiva
3kusyšľahačkovej smotany
3kusykyslej smotany
100gramovvanilkového cukru
1kusželatíny do krémov
1kusmandarínkového kompótu
1kusželatíny na vrch torty na 500ml tekutiny

Inštrukcie

Oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme bielka na sneh a žĺtka s práškovým cukrom na penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej a mlieko a premiešame. Pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút.

Želatínu do krémov necháme napučať v troche vody podľa inštrukcií zo zadnej strany obalu od želatíny. Vyšľaháme šľahačkové smotany a pridáme k nim kyslé smotany a vanilkový cukor - množstvo vanilkového cukru je v ingredienciách uvedené iba približne! pridajte si toľko cukru, koľko vám chutí! Napučanú želatínu si na ohni necháme rozpustiť a pridáme po lyžiciach smotanovú masu. Vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

Na druhý deň zlejeme mandarínkový kompót a ovocie poukladáme na stuhnutú smotanovú vrstvu. K šťave z kompótu pridáme vodu do 500 ml a prípadne aj cukor podľa chuti. Povaríme podľa návodu na zadnej strane obalu od želatíny. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke cca 20 minút.

Dobrú chuť

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.