Mandarínkové rezy

Popis

Výborné osviežujúce rezy vhodné na slávnostné príležitosti:))

Mandarínkové rezy - recept

Zhrnutie

Porcie
35
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 10 minút

Ingrediencie

18kusyvajcia(piškóta)
18polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
18plátkypolohruba muka
3čajové lyžičkyprášok do pečiva
500millilitrovmlieko(plnka)
2kusyZlatý klas Dr. Oetker
1kusvanilkový cukor Dr. Oetker
1polievková lyžicahladká múka špeciál
200gramovkryštálový cukor
100gramovbiela čokoláda
250gramovmaslo
2kusymandarínkový kompót (314 ml)
400gramovbroskyňový lekvár(na potretie piškóty)
300gramovpráškový cukor (poleva)
3polievkové lyžicehorúce mlieko
3polievkové lyžicecitrónová šťava

Inštrukcie

Piškóta:

6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, 6  polievkových lyžíc cukru, 6  polievkových lyžíc preosiatej múky zmiešanú s 1 čajovou lyžičkou prášku do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť. Týmto spôsobom upečieme ešte 2 piškóty. Spolu budeme mať 3 piškóty. Po vychladnutí odstránime papier a šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení.

Plnka:

v 200 ml mlieka rozmiešame zlaté klasy a múku. Zvyšné mlieko dáme zovrieť, pridáme cukor a vanilkový cukor, za stáleho miešania, pridáme rozmiešané zlaté klasy s múkou a uvaríme na hustú kašu. Ešte do horúcej kaše pridáme na kocky polámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridávame vychladnutú kašu a vyšľaháme na hladký krém. Mandarínky scedíme, šťavu si odložíme. Mandarínky pokrájame a zamiešame do hotového krému.

Citrónová poleva: do nádoby preosejeme práškový cukor, pridáme horúce mlieko a citrónovú šťavu. Elektrickým šľahačom vymiešame na hustú, hladkú polevu. Podľa potreby pridáme cukor, vodu a citrónovú šťavu.

Ukladáme nasledovne: piškóta, lekvár (môže byť aj marhuľový lekvár), polovica plnky, druhá piškóta, ktorú pokvapkáme šťavou z mandarínok, potrieme lekvárom a zvyšnou plnkou. Tretiu piškótu potrieme lekvárom a natretou časťou priložíme na plnku. Povrch polejeme citrónovou polevou. Necháme zaschnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.