Rýchla prevrátená jablková roláda

Popis

Jednoduchšie to už ozaj nejde a výsledok je ozaj fantastický. Časť múky v piškótovom korpuse som nahradila orechmi. Ak by ste robili klasickú piškótu bez orechov odporúčam 7PL múky, inak rozmýšľam, že aj s kakaom môže byť výborná, robila som už podobnú len inak.

Rýchla prevrátená jablková roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinový (kokosový, klasic.) cukor
4polievkové lyžicemúky (celozrnej, bezlepkovej)
4polievkové lyžiceorechy (mandle)
Jablková náplň
1kilogramjabĺk

Inštrukcie

Jablková náplň:

Jablká očistíme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadierok a necháme čakať vo vode. Úsmev Rúrú zapneme na cca 185 °C.

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len zľahka ručne primiešame múku zmiešanú s orechmi  (kvôli histaminovej deve som požila mandle a kvôli sebe bezlepkovú múku, inak by som použila špaldovú celozrnú)

Jablká nastúhame, čiastočne vyžmýkame  a rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká rozotrieme hmotu na korpus, zarovnáme a pečieme cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení ešte teplé preklopíme na druhý plech vystlaný papierom na pečenie a opatrne zrolujeme, tak aby sme mali jablká vo vnútri rolády. Necháme vychladnúť.

Postup: 

Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 1
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 2
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 3
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 4
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 5
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 6
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 7
Rýchla prevrátená jablková roláda - recept postup 8
Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)

Komentáre

No nádhera! Určite vyskúšam. Absolútne skvelý nápad. Tie jablká musia to cesto od samého začiatku robiť takým mokrejším a tým pádom roláda nepraskne. ÁnoÁnoÁno

Však toto, aj ja som bola z tej rolády absolútne nadšená, lebo som sa obávala toho rolovania a ono to šlo ozaj nádherne. Úsmev

Už sa teším cez víkend na jablká Tlieskam

uvažujem o tom aj ja, len som rozmýšľala, či by nebolo dobré ku tým jablkám primiešať lyžicu, dve zlatého klasu

No keď to vyžmýkaš, hádam netreba.

Ja tam plesknem škoricu - už to cítim. Chichocem sa

ja som nemyslala ani tak  pre šťavu z jabĺk, že vadí ale skôr že by s tým mohla byť tá plnka taká trochu pudingová.

Práveže tá roláda ja fantastická tým, že máš tam minimum ingrediencii a dáva vyniknúť práve tej božskej chuti jablčok ..., ja až tak škoricová nie som, Tinka veľmi nemôže, takže u nás bez škorice. Aj orechy budú mať výraznejšiu chuť ako mandle. A jasné, že skvelá bude aj s klasickou piškótou bez orechov, akurát by som dala o PL múky viac.

Ja zas som prudko škoricová, takže ju tam pchám preto. Aj badián a koriander by som dala, ale to by bola úplne iná roláda už Veľký úsmev. A keby sme ju chceli urobiť už že absolútne inak, tak by som ten zlatý klas uvarila a natrela na roládu za horúca. To by bol pokus! Váľam sa od smiechu po podlahe

Skvelá je takto originál určite - bude sa piecť Mrkám.

Ano, takto som robila kakaovo jablkovú roládu, roláda sa piekla zvlášť, aj jablka dusili a zahustila som ich zlatým klasom,

Práveže vôbec nebolo treba, zľahka som ich vyžmýkala, samozrejme, tu šťavu milujem a mala som dosť načistených jablk.  Jedine žeby si nežmýkala, tak možno vtedy by to malo zmysel.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok