Jednoduchšie to už ozaj nejde a výsledok je ozaj fantastický. Časť múky v piškótovom korpuse som nahradila orechmi. Ak by ste robili klasickú piškótu bez orechov odporúčam 7PL múky, inak rozmýšľam, že aj s kakaom môže byť výborná, robila som už podobnú len inak.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
4 | polievkové lyžice | múka |
4 | polievkové lyžice | orechy |
Jablková náplň: | ||
1 | kilogram | jablko |
Inštrukcie
Jablková náplň:
Jablká očistíme, gramáž je uvedená v očisteom stave.
Nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadierok a necháme čakať vo vode. Rúru zapneme na cca 185 °C.
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtky a už len zľahka ručne primiešame múku zmiešanú s mletými orechmi (kvôli histamínovej deve som použila mandle a kvôli sebe bezlepkovú múku, inak by som použila špaldovú celozrnú)
Jablká nastúhame, čiastočne vyžmýkame a rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká rozotrieme hmotu na korpus, zarovnáme a pečieme cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení ešte teplé preklopíme na druhý plech vystlaný papierom na pečenie a opatrne zrolujeme, tak aby sme mali jablká vo vnútri rolády. Necháme vychladnúť.
Postup:







