Siesta na balkóne s dobrým zákuskom a kávičkou poteší

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | trstinový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
150 | gramov | mrkva |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
500 | gramov | ovocie |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
250 | gramov | ricotta |
250 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, primiešame mrkvu,orechy a prášok do pečiva. Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej tortovej formy (22cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 30 min. Medzitým si pripravíme ovocie ( ja som mala zamrazené červené a čierne ríbezle), podľa druhu ovocia si ho nakrájame na drobno, prisladíme podľa potreby a necáme rozvariť, na záver pridáme zlatý klas rozmiešaný v troche vody a uvaríme. Necháme vychladnúť za občasného miešania. Na vychladnutý korpus nalejeme ovocie, necháme trochu stuhnúť a na vrch dáme tvarovovú penu. Vyšľaháme smotan spolu s riccotou a esenciou na penu. Nacháme dobre vychladiť.