Trubičky s jablkovým snehom...

Popis

Chuť pečených jabĺk a škorice milujem v akomkoľvek dezerte a tak som neodolala a musela vyskúšať trubičky, ktoré pripomínajú šamrole, len cesto je iné...neľutujem, stálo to zato.

Trubičky s jablkovým snehom... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Na cesto potrebujeme len tri ingrediencie: 400g hladkej múky, 250g masla a 200g kyslej smotany...

toto spolu zamiesime, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 hodinu v chlade...Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na cca 2 cm prúžky, ktoré obmotáme okolo vymastených trubičiek na šamrole. Ak ich nemáme /tak ako donedávna ani ja/ tak nám poslúži lacnejšia náhrada: rolky z potravinárskej fólie alebo alobalu nevyhodíme, ale odložíme si ich. Potom ich narežeme na cca 10 cm kúsky, ktoré ovinieme alobalom, omastíme a postupujeme ako s trubičkami. Pri pečení sa im nič nestane a trubičky sa vydaria. Cesto pred pečením pomažeme rozhabarkovaným vajíčkom a pečieme na 180°C, 20 minút. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút chladnúť, zvlečieme a necháme vychladnúť úplne.

Na sneh potrebujeme: 3 jabĺčka, 3 bielky, 240g práškového cukru, štipka mletej škorice...

jabĺčka umyjeme, dáme do misky s troškou vody a pečieme na 180°C cca 50 minút, kým nezmäknú. Necháme ich vychladnúť, prekrojíme, vyberieme jadierka, vydlabeme dužinu, ktorú popučíme. Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha, postupne za stáleho šľahania pridáme dužinu z jabĺk a škoricu, naplníme trubičky, mierne pocukríme a maškrtíme...

Postup: 

Trubičky s jablkovým snehom... - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)

Komentáre

Výborné Ăno.

PS. prečo nepíšeš suroviny do ingrediencií ale do textu ?

Niekedy sa mi nechce do poznámok označovať čo patrí do cesta a čo patrí do plnky a takto v texte mi to ide ľahšie. Je s tým problém?

Nie, viem našťastie čítať, len som myslela že sú tu nejaké pravidlá. Mňa voľakedy na to moc upozorňovali. Ospravedlňujem sa za otázku !

Nemusíš sa ospravedlňovať, veď si sa len spýtala a ja som odpovedalaĂšsmev. A snáď to nahadzovanie receptov nemusí byť tak striktne dodržiavané... ja som si to dávnejšie pri niektorom všimla, že bol takto napísaný a veru lepšie sa som sa zorientovala, čo kam mám zamiešať Mrkám

Waw! To vyzerá super!

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok